Zijn uitzetvoegen nodig bij steentapijt op vloerverwarming?

Zijn uitzetvoegen nodig bij steentapijt op vloerverwarming?

Vraag

Wij hebben onze keramische tegels uitgebroken en net steentapijt laten leggen en stellen ons enkele vragen:

- we hadden uitzetvoegen gevraagd waar voordien ook uitzetvoegen waren maar i.p.v. uitzetvoegen (dus min 6 mm met een elastisch opvulmiddel tussen) zette de plaatser 2 aluminiumprofielen vlak tegen elkaar. Volgens hem is dit voldoende, maar nu blijkt dat hij in bijberoep werkt en we twijfelen aan zijn ervaring met vloerverwarming.
- eveneens heeft hij in de gang met de aanwerking naar het toilet en de vestiaire, waar nog stenen vloer ligt, geen aluminium profiel geplaatst maar gewoon aangewerkt tegen de stenen vloer. We vrezen dat de stenen vloer en/of het steentapijt zal scheuren als de vloerverwarming op volle toeren gaat draaien. Moeten we ons zorgen maken?

Antwoord

Uitzetvoegen zijn volgens Bart Wouters van Eco-W inderdaad van belang aangezien de vloer leeft met vloerverwarming. “Randisolatie vangt het zijdelings op en de uitzetvoegen zijn nodig om geen barsten te laten komen. Zonder uitzetvoegen is er geen garantie dat deze vloer niet kan barsten. Het is aangewezen dat de aannemer een document opstelt waar hij de garantie geeft dat als er barsten zouden ontstaan, hij dit dan voor zijn rekening neemt. Een vuistregel is 40 m² overschrijdend of 8 doorlopende meter overschrijdend zeker een uitzetvoeg. En tussen de deuropeningen. Teveel uitzetvoegen kan geen kwaad, te weinig geeft mogelijkheid tot barsten.”

Tip

Eco W biedt een ruime keuze uit diverse materialen voor (vloer)verwarming en sanitair. Lees meer

Beantwoord door: Bart Wouters · Vraag en antwoord
Heb jij ook een vraag? Wij lossen ze op!

Lees meer info over laminaat

Lees alle vragen over laminaat

Bestel gratis documentatie

Decotrap

Als elk detail telt
Als elk detail telt
  • Vakmensen
  • Trap op maat
  • Oog voor detail
Bestel gratis

Vandix natuursteentegels

Natuursteentegels 2014
Natuursteentegels 2014
  • tijdloos en natuurlijk
  • vele toepassingen voor de tuin, interieur en gevel
Bestel gratis
Ontdek alle gratis documentatie