E-peilcalculator: welk E-peil is voor jou financieel het meest interessant?

E-peilcalculator: welk E-peil is voor jou financieel het meest interessant?

Nu energiezuinig bouwen de standaard is geworden, worstelen steeds meer bouwheren met de vraag hoe energiezuinig hun toekomstige woning nu eigenlijk moet zijn. Op die vraag probeert Livios samen met de Vlaamse Confederatie Bouw een antwoord te bieden met de E-peilcalculator. Met deze rekentool ontdek je welk E-peil financieel gezien het meest interessant is.

Hoe energiezuinig moet ik bouwen?

Selecteer type woning en geef in over hoeveel eigen middelen je beschikt. De calculator doet de rest.

Zijn de stijgende energieprijzen iets om rekening mee te houden als je bouwt? Bereken zelf de impact.

Het E-peil geeft aan hoeveel energie een woning verbruikt. Hoe lager dit getal, hoe energiezuiniger je woning, en hoe lager je energiefactuur.
Sinds 2012 is het wettelijke maximum vastgelegd op E70. Maar in welke mate loont het de moeite om daar nu al onder te duiken? En waar trek je de grens? De calculator geeft je snel een beeld tot op welke hoogte het financieel interessant is om extra in te zetten op energiezuinigheid.

In een paar klikken naar ideaal E-peil

Hoe doe je dat? Door je type woning (open, half-open of gesloten) en de omvang (gemiddeld of groot) te kiezen. Vervolgens geef je nog even in hoeveel eigen middelen je kan inbrengen voor je bouwavontuur, en de calculator doet de rest.

Impact stijgende energieprijzen?

Ontdek welke impact hogere energieprijzen hebben op het berekende E-peil. Zo krijg je ook een idee waar je financieel optimum in de toekomst ligt. Niet onbelangrijk met de recente stijgingen van de energiefacturen in het achterhoofd.
Maar dat is nog niet alles. Je kan het voorstel verder personaliseren door de rentevoet of de afbetalingstermijn van je lening aan te passen.

Advies op maat?

Het meest interessante E-peil berekend? Dan is de volgende vraag hoe je dat E-peil zo efficiënt en goedkoop mogelijk realiseert. Een aannemer van de Vlaamse Confederatie Bouw helpt je hierbij: hij zorgt voor een berekening afgestemd op jouw concreet project. Via de E-peilcalculator kan je meteen op zoek naar een VCB-aannemer in jouw buurt voor advies op maat.

Doe zelf de test!

De E-peilcalculator is een must voor elke bouwheer die zijn bouwbudget wil afwegen ten opzichte van het energetische plaatje. Vandaag, morgen en in de toekomst.
Probeer de calculator zelf uit: http://www.livios.be/E-peilcalculator

Auteur: Stijn Vandevoordt

Lees meer info over passiefhuis

Mis vanaf nu geen enkel artikel meer over passiefhuis

Huizen kijken

Victor

  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Livingwood

  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning
Ontdek alle huizen