Partners

Vraag en antwoord

Hoe vlekken in arduinen tablet verwijderen?

Vraag

Wij hebben een lavabomeubel met een tablet uit blauwe steen dat blinkend is gepolijst. Op het blad zitten enkele vlekken die vermoedelijk gemaakt zijn door onderhoudsproducten om kalk te verwijderen. Eigenlijk houden we niet zo van de glans op het tablet en zouden we het tablet graag mat hebben. Is het mogelijk om die glanslaag weg te (laten) halen? En zo ja, zullen die doffe vlekken dan nog zichtbaar zijn? Zo niet, hoe kunnen we de doffe vlekken verwijderen?

Antwoord

Je kan het oppervlak in gepolijste blauwe hardsteen volgens Peter De Rijck van de firma Eurosil desgewenst vermatten door de steen fijn te schuren met waterschuurpapier of diamantpads. “Dit dient wel gelijkmatig te gebeuren om wolken of krasjes te vermijden. Dit werk kan u ook toevertrouwen aan een steenbewerker. De ‘zuurvlekken’ verdwijnen meestal bij het schuren van de steen, tenminste als de zuuraantasting niet te diep zit. Lithofin heeft een informatieblad over zuurvlekken in blauwe hardsteen. Dit document kan u opvragen via info@lithofin.be of www.lithofin.be.”

Wil je een nieuwe badkamer installeren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Badkamer & Wellness' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over badkamer

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Vasco Heating Concepts, wooncomfort

Vasco Heating Concepts, wooncomfort

Vasco
  • Een behaaglijk gevoel in een inspirerende leefomgeving
  • Design, interieur en architectuur
Spanplafonds Extenzo

Spanplafonds Extenzo

Extenzo Spanplafonds
  • Licht, vormen, kleuren.
  • De spannendste oplossing.
Debeir natuursteen, een edel materiaal

Debeir natuursteen, een edel materiaal

Bouwmaterialen Verhelst
  • voor binnen en buiten
  • eigen plaatsingsdienst
Toon meer