Partners

Vraag en antwoord

Wat is oorzaak van waterschade achter douchetegels?

Vraag

Sinds enkele maanden is er een waterlek net onder de douchekuip. De douchekuip en tegels zijn nog maar recent geïnstalleerd en zouden dus moeten voldoen aan de normen. We hebben al meerdere malen getracht om de siliconenlaag tussen de kuip en de tegels te vernieuwen. Sinds kort hebben we een plastic zeil aangebracht over de wandtegels en is het probleem drastisch verminderd. Worden badkamertegels verondersteld waterdoorlatend te zijn of hebben we ons vergist bij de aankoop? Zijn er andere mogelijke oorzaken?

Antwoord

Om muren en/of vloeren in douches waterdicht te maken, moet je volgens John Coorevits van Top Tegel een afdichtingsdoek of waterdichte coating plaatsen op de muur. “Dit vooraleer de wandtegels worden geplaatst. Opspuiten van naden en voegen met silicone is geen waterafdichting.”

“Om alles waterdicht te maken is dit de enige correcte oplossing, silicone of voegkit is enkel goed als afdichting (vulling) en niet als waterafdichting. Deze toepassing is bij de meeste tegelzetters gekend. Spijtige conclusie van op afstand, tegel afkappen en muur afdichten.”

Wil je een nieuwe badkamer installeren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Badkamer & Wellness' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over badkamer

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Meer comfort met vloerverwarming

Meer comfort met vloerverwarming

Radson
  • Vele systemen, vele voordelen
  • Totale controle over iedere zone binnenshuis
Dauby or not Dauby... that's the question!

Dauby or not Dauby... that's the question!

Dauby nv

deur- en raambeslag

  • Retro 
  • Binnen- en buiten voor meubelen
  • Accesoires

 

Verhelst Tegels: vloer- en wandbekleding

Verhelst Tegels: vloer- en wandbekleding

Bouwmaterialen Verhelst
  • Voor binnen en buiten
  • Trendy grootformaat vloertegels voor de zitruimte of keuken
  • Kleurrijke, exclusieve mozaïek voor de badkamer
Toon meer