Partners

Vraag en antwoord

Loskomend schilderwerk

Vraag

In onze pas aangekochte vakantiewoning wilden we de gipskartonplaten muren een ander kleurtje geven. Bij het overschilderen kwamen er blazen op doordat blijkbaar de vorige laag los kwam. Vooral met de rol verven lukt niet. Met de verfborstel gaat het iets beter, maar het duurt langer en het is moeilijker om dat mooi af te werken. We weten niet welke verf de vorige eigenaar gebruikt heeft. Hoe kunnen we dit best oplossen?

Antwoord

De blazen kunnen door meerdere factoren zijn veroorzaakt, zoals plamuur, primer... het is dus een vervelend probleem. Op een muur waarop er nog geen nieuwe laag staat kan je een primer voor moeilijke ondergronden uitproberen met de verfrol. Mogelijks treden er dan geen blazen op. Mocht dit lukken, werk dan af met twee lagen gekleurde muurverf. Mocht deze werkwijze niet baten, schuur dan eerst de muur af met schuurpapier en ontstof. Waar er blazen zijn, snijd je ze open, en verwijder je de niet-hechtende verf. Vervolg licht schuren en ontstoffen. Plaatselijk bijwerken met muurprimer, vervolgens gelijk plamuren met fijne afwerkplamuur voor muren. Vervolgens een laag muurprimer over de hele muur om ten slotte af te werken met twee lagen muurverf.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over interieur

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Pelletketels

Pelletketels

Paradigma Benelux
  • verwarmen met een goed gevoel
  • ecologisch duurzaam
  • houtpellets: de brandstof van de toekomst
SieMatic - individueel design

SieMatic - individueel design

SieMatic

• Groot of bescheiden, een SieMatic keuken is 't mooist

 

Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove
  • aangename stralingswarmte
  • design
  • toprendement
Toon meer