Partners

Vraag en antwoord

Waar RAL-kleurenkaart krijgen?

Vraag

Hoe kan ik aan een RAL-kleurenkaart geraken? Is die ergens te koop of te krijgen?

Antwoord

Vakmensen krijgen hun kleurenkaart via een verfgroothandel, verffabrieken of via aluminium raamfabrikanten. Deze ral-kleurenkaarten geven een voldoende grote (niet volledige) waaier van kleuren met zijn nummer en benaming. Ral-kleurenkaarten worden dikwijls gebruikt om een keuze te maken voor de kleur van het aluminium-buitenschrijnwerk. Bij bvb. Sigma coatings kan je ook een kleurenkaart bekomen met de NCS en RAL-kleuren. NCS is de norm in Spanje, Zweden en Noorwegen. De NCS index edition 2 bevat 1.750 kleuren in totaal (sinds 1995). Een uitgebreide uitleg over dit kleursysteem kan je vinden in de kleurenkaart van Sigma, Sigma Color system. NCS wordt meer gebruikt in interieurtoepassingen. In principe kan je dergelijke kleurenkaarten als particulier bij een drukker aanschaffen, of informeer er eens naar bij jouw verfhandelaar.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over interieur

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

koepels.com

koepels.com

koepels.com
  • kwaliteit
  • goedkoop
  • levering mogelijk
Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove
  • aangename stralingswarmte
  • design
  • toprendement
Spanplafonds Extenzo

Spanplafonds Extenzo

Extenzo Spanplafonds
  • Licht, vormen, kleuren.
  • De spannendste oplossing.
Toon meer