Partners

Vraag en antwoord

Verbleken

Vraag

Wij zijn volop bezig aan de afwerking van ons huis (renovatie). In onze living ligt een plafond van planchetten (beuk - gevernist). Deze ligt er al een aantal jaren zodat hij al tamelijk donker is geworden. Hij past eigenlijk niet in ons interieur (moderne inrichting). Wij zoeken een eenvoudige manier om dit plafond te verbleken, waarbij de nerven van het hout zichtbaar blijven, liefst zonder al te veel schuurwerk - de tijd dringt! Graag wat tips.

Antwoord

Ceruseren lijkt ons hiervoor een geschikte oplossing. Hierbij wordt het plafond ingesmeerd met een bleke verf die er vervolgens afgeveegd wordt. De verf dringt daardoor enkel door in de nerven, waardoor de houtstructuur dus mooi zichtbaar blijft. Om te weten hoe dat in zijn werk gaat, kan je het best eens binnenlopen in de boekenwinkel of de bibliotheek en op zoek gaan naar een boek over decoratieve verftechnieken. Je kan ook eens binnenlopen bij een verfspeciaalzaak. Daar vind je wellicht specifieke producten waarmee je het hout kan verbleken.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over interieur

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Floors are female

Floors are female

Lamett
  • parket
  • vinyl
  • laminaat
Dovy magazine: wij maken uw keuken!

Dovy magazine: wij maken uw keuken!

Dovy Keukens
  • Ergonomisch verantwoord
  • Kwaliteit aan scherpe prijs
Livyn: ontdek een wereld waarin je wil wonen

Livyn: ontdek een wereld waarin je wil wonen

Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  • Een comfortable kwaliteitsvloer
  • Natuurlijke uitstraling van hout
  • Praktische voordelen van kunststof
Toon meer