Partners

Vraag en antwoord

Hoe schouw plaatsen?

Vraag

Wij hebben een veranda met lichtdoorlatende matte kunststof dakplaten met 3 luchtgangen. Wij zouden graag een houtkachel plaatsen. Is het mogelijk hier een buis door te steken? Welk ander type verwarming kunt u aanraden?

Antwoord

We legden uw vraag voor aan expert Emiel Denies.

“Het is mogelijk een dakdoorgang voor uw houtkachel te plaatsen door het platen dak. De schouw van de kachel dient wel voldoende hoog te zijn en ongehinderd door gebouwen in de directe omgeving om goed te functioneren. Elke leverancier of fabrikant van schouwen kan u deze voorschriften voorleggen.”

 “Als de houtkachel enkel als bijverwarming voor de veranda is bedoeld, kan ik u nog andere toepassingen aanraden. Ik veronderstel dat u voor de rest van de woning centrale verwarming heeft en dan zou u dit systeem kunnen uitbreiden naar de veranda toe. Of u zou een gesloten aardgaskachel kunnen plaatsen die rechtstreeks op aardgas werkt”, vertelt Denies.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over kachels en haarden

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Kachels Pira

Kachels Pira

Paradigma Benelux
  • de ideale bescherming voor het milieu
  • het nieuwe gezicht van kachels
Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove 2014, meer dan een houtkachel

Ecco Stove
  • aangename stralingswarmte
  • design
  • toprendement
Borhite, uw oplossing

Borhite, uw oplossing

Borhite BVBA
  • Schoorsteentechnieken
  • Centrale verwarming
  • Kwaliteit en garantie
Toon meer

Interactieve tools