Partners

Vraag en antwoord

Zijn uitzetvoegen nodig bij steentapijt op vloerverwarming?

Vraag

Wij hebben onze keramische tegels uitgebroken en net steentapijt laten leggen en stellen ons enkele vragen:

- we hadden uitzetvoegen gevraagd waar voordien ook uitzetvoegen waren maar i.p.v. uitzetvoegen (dus min 6 mm met een elastisch opvulmiddel tussen) zette de plaatser 2 aluminiumprofielen vlak tegen elkaar. Volgens hem is dit voldoende, maar nu blijkt dat hij in bijberoep werkt en we twijfelen aan zijn ervaring met vloerverwarming.
- eveneens heeft hij in de gang met de aanwerking naar het toilet en de vestiaire, waar nog stenen vloer ligt, geen aluminium profiel geplaatst maar gewoon aangewerkt tegen de stenen vloer. We vrezen dat de stenen vloer en/of het steentapijt zal scheuren als de vloerverwarming op volle toeren gaat draaien. Moeten we ons zorgen maken?

Antwoord

Uitzetvoegen zijn volgens Bart Wouters van Eco-W inderdaad van belang aangezien de vloer leeft met vloerverwarming. “Randisolatie vangt het zijdelings op en de uitzetvoegen zijn nodig om geen barsten te laten komen. Zonder uitzetvoegen is er geen garantie dat deze vloer niet kan barsten. Het is aangewezen dat de aannemer een document opstelt waar hij de garantie geeft dat als er barsten zouden ontstaan, hij dit dan voor zijn rekening neemt. Een vuistregel is 40 m² overschrijdend of 8 doorlopende meter overschrijdend zeker een uitzetvoeg. En tussen de deuropeningen. Teveel uitzetvoegen kan geen kwaad, te weinig geeft mogelijkheid tot barsten.”

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over vloeren

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Floors are female

Floors are female

Lamett
  • parket
  • vinyl
  • laminaat
Gietvloeren DRT

Gietvloeren DRT

DRT Gietvloeren
  • 4 soorten gietvloeren
  • Desing en Techniek
  • Sfeer en Uitstaling
Natuursteentegels 2014

Natuursteentegels 2014

Vandix natuursteentegels
  • tijdloos en natuurlijk
  • vele toepassingen voor de tuin, interieur en gevel
Toon meer

Interactieve tools