Partners

Carehome of The Future: een blik op de zorgwoning van de toekomst

Op woensdag 19 oktober werd in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen, Europees Commissaris John Dali en Sonja Claes, burgemeester van Heusden-Zolder, de eerste steen gelegd van Carehome of The Future, de Zorgwoning van de Toekomst. Dat gebeurde virtueel vanuit Living Tomorrow in Brussel, het project zelf wordt immers gebouwd in Heusden-Zolder.

Levenslang wonen

Zo zal het livinglab er in 2013 uitzien.

Foto: Carehome of the Future

Na het Huis Van de Toekomst pakt Living Tomorrow nu uit met de Zorgwoning van de Toekomst, gekoppeld aan Bocasa, het grootste living lab in Europa. Deze zorgwoning toont hoe nieuwe technologieën, diensten en producten kunnen ingeschakeld worden in dienst van levenslang wonen.

Antwoord op de vergrijzing

We leven immers steeds langer en de vergrijzing is dan ook één van de belangrijkste thema’s als we het hebben over de woonvormen en -concepten van de toekomst. Daaraan zijn heel wat uitdagingen verbonden op vlak van dienstverlening en zorgkwaliteit, technologie en automatisering, veiligheid, energie, mobiliteit, bouw en architectuur. Op die uitdagingen probeert Carehome of the Future samen met zijn 60 participanten een antwoord te bieden.

Opening in 2013

De officiële opening is gepland in 2013. Vervolgens opent Carehome gedurende drie jaren de deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen hoe levenslang wonen er in de toekomst zal uitzien.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

Productinfo over duurzaam. wat, waarom en hoe?

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Brink quality of life system

Brink quality of life system

Thermad -Brink Climate Systems
  • De nieuwe filosofie voor:
  • Verwarmen, ventileren, koelen
  • Warm tapwater
Luchtbevochtiger - Comfortabel binnenklimaat

Luchtbevochtiger - Comfortabel binnenklimaat

Climavent
  • Goede luchtvochtigheid
  • Actief bevochtigen
  • Productbeschrijving
Artline light is more nl

Artline light is more nl

Sapa Building System
  • Design en minimal
  • Functional en technology
  • Configurations
Toon meer

Interactieve tools