Partners

Lucht- en dampscherm

Een degelijke isolatie heeft naast de juiste keuze van het isolatiemateriaal ook te maken met de correcte plaatsing van het materiaal. Een luchtscherm zorgt voor de luchtdichte afwerking van de isolatie, een dampscherm zorgt ervoor dat vochtige binnenlucht niet omgezet wordt in condensatievocht.

Dampscherm

Een dampscherm is vooral nodig boven warme en vochtige ruimtes. Het bestaat uit zelfde materialen als luchtscherm, maar heeft een andere functie. Het houdt warme, vochtige binnenlucht tegen zodat er geen condensatie kan ontstaan aan koude zijde van dakconstructie.

Luchtscherm

Een goede isolatie staat of valt met een luchtdichte plaatsing. Als er luchtstromen ontstaan tussen het isolatiematerialen, resulteert dit in aanzienlijke warmteverliezen waardoor de isolatie haar effect verliest. Daarom worden bepaalde isolatiematerialen fabrieksmatig voorzien van een luchtscherm (meestal een aluminiumfolie) of wordt een apart luchtscherm tegen de isolatie geplaatst. Zorg alleszins dat de isolatiematerialen en eventuele luchtschermen degelijk afgeplakt worden. Hiervoor bestaan aangepaste tapes.

Let op: het damp- en luchtscherm steeds aan de warme zijde plaatsen en niet aan de koude zijde.

Meer over het damp- en luchtscherm bij Dakisolatie.

Heb je een concreet (ver)bouwproject?
Dan heb je waarschijnlijk recht op een gratis exemplaar van de gids Verstandig Bouwen & Renoveren. Deze 400 pagina's dikke gids staat boordevol met handige tips en inspiratie.
Bestel je gids hier.

Productinfo over isolatie

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten
  • Maatwerk veranda's
  • Ramen en deuren
  • 25 jaar ervaring
Isolteam, Vermijd warmtelekken in uw dak

Isolteam, Vermijd warmtelekken in uw dak

Isolteam
  • Perfecte dakisolatie
  • Fors besparen
Geen betere isolatie dan naadloze isolatie

Geen betere isolatie dan naadloze isolatie

Pluimers isolatie
  • Een hele opluchting voor het milieu.
  • Energiekosten omlaag, woonconfort omhoog. Ook bij u?
Toon meer