Partners

Isomotherm: betere isolatie met grijs 'piepschuim'

Product in de kijker

Foto: Livios

Grijs geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS), beter bekend als grijs piepschuim, is een relatief nieuw product op de markt. Sinds enkele jaren produceert Isomo, als enige in België, Isomotherm. Door de toevoeging van grafiet verbetert het isolerend vermogen met 15 tot 20% tegenover klassieke EPS.

Het product dankt zijn grijze kleur en beter isolerend vermogen aan grafiet of koolstof. “Hierdoor wordt de warmteoverdracht door stralingswarmte zo goed als uitgeschakeld. Het warmte-isolerend vermogen of de R-waarde verbetert met 15 tot 20% tegenover de klassieke EPS (witte kleur),” verduidelijkt Griet Horckmans van Isomo (Isolation Moderne).

Isomotherm is onder meer toepasbaar als spouwisolatie, dakisolatie, bij dakelementen, voor sandwichpanelen, vloerisolatie... Het is ook zeer goed te verwerken in lage-energiewoningen en passiefhuizen. “Een voordeel is dat je minder dik moet isoleren met Isomotherm dan bij de klassieke EPS. Uiteraard is er wel een prijsverschil”, bekent Horckmans.

Types en drukweerstand

Het gamma bevat drie types die elk nog eens in drie verschillende drukweerstanden en diverse diktes verkrijgbaar zijn. De types omvatten de gewone vlakke plaat, de tand en groef voor spouwmuren en deze laatste versie uitgerust met een reflecterende folie. “Dankzij de reflecterende folie ligt het rendement nog een stuk hoger", aldus Horckmans.

Wil je je woning isoleren en ventileren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Isolatie & Ventilatie' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

Productinfo over isolatie

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten
  • Maatwerk veranda's
  • Ramen en deuren
  • 25 jaar ervaring
Voor een heerlijk en comfortabel binnenklimaat

Voor een heerlijk en comfortabel binnenklimaat

Isoprofs
  • professionele oplossingen in isolatie
  • in één dag bespaart u al snel 30% op uw energierekening.
Willco buitengevelisolatiesystemen

Willco buitengevelisolatiesystemen

Willco Products N.V.
  • voordelen van een gevelisolatiesysteem
  • na-isoleren
  • getest en goedgekeurd!
Toon meer