Partners

Vraag en antwoord

Krijg ik premie voor isolatie op zoldervloer?

Vraag

Wij hebben een bestaande woning gekocht waarvan de zolder nog niet geïsoleerd is. Gezien deze zolderruimte niet gebruikt wordt voor bewoning zou ik opteren om de zoldervloer te isoleren. Kom ik in aanmerking voor een subsidie voor dakisolatie? Praktisch gezien zou ik opteren voor +/- 6 cm pur-panelen en een eindafwerking in osb.

Antwoord

Je hebt recht op een premie voor het isoleren van je zoldervloer. Natuurlijk moet je wel voldoen aan de voorwaarden om premies te krijgen. Het is onder meer belangrijk dat het materiaal een R-waarde of warmteweerstand heeft van minimum 3 K/m²W in Vlaanderen. Als je de premie dit jaar nog aanvraagt moet de dakoppervlakte minimum 40m² zijn. Volgend jaar geldt deze laatste voorwaarde niet meer. In onze Premielinker vind je een overzicht en de aanvraagformulieren voor dakisolatiepremies.

Wil je je woning isoleren en ventileren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Isolatie & Ventilatie' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over isolatie

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten

Bruynseels-Vochten
  • Maatwerk veranda's
  • Ramen en deuren
  • 25 jaar ervaring
Isolteam, Vermijd warmtelekken in uw dak

Isolteam, Vermijd warmtelekken in uw dak

Isolteam
  • Perfecte dakisolatie
  • Fors besparen
Geen betere isolatie dan naadloze isolatie

Geen betere isolatie dan naadloze isolatie

Pluimers isolatie
  • Een hele opluchting voor het milieu.
  • Energiekosten omlaag, woonconfort omhoog. Ook bij u?
Toon meer