Partners

Vraag en antwoord

Waar en hoeveel rookmelders installeren in huurwoning?

Vraag

Waar en hoeveel rookmelders moet je plaatsen in een huurwoning?

Antwoord

Sinds 1 januari 2013 zijn rookmelders verplicht in huurwoningen. Eigenaars van woningen gebouwd in of na 1945 krijgen de tijd tot 2019 om te voldoen aan de wetgeving. Verhuurders van huizen die dateren van voor 1945 hebben drie jaar de tijd om alles in orde te brengen. Het is dus niet dat alle huurhuizen volgend jaar al een melder moeten hebben.

De aankoop- en installatiekosten zijn voor de verhuurder, de huurder staat in voor het onderhoud. De regering is momenteel nog bezig aan de richtlijnen over hoeveel en waar de melder(s) precies moeten komen. Maar op de site Speel niet met vuur vind je heel wat praktische tips en een filmpje over de installatie van rookmelders.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over pleisterwerken