Partners

Vraag en antwoord

Hoe cederhout behandelen

Vraag

Wat is het beste product om ramen in cederhout te behandelen zodat ze hun oorspronkelijke kleur behouden? Momenteel heb ik 'Sikkens HLS' als grondlaag en 'Sikkens filter 7' als afwerkingslaag. Doch dit begint na 1 jaar al af te bladderen. Bij Sikkens vertelde men mij dat ik waarschijnlijk het hout niet goed ontvet had, ik heb alles afgeschuurd en opnieuw gedaan, doch met hetzelfde resultaat na +- 1 jaar. Van de houthandelaar kreeg ik de tip dat ik cederhout niet met filmvormende producten mag behandelen daar de harsen in het hout dit wegduwen. Beter is een houtolie te gebruiken (op basis van lijnolie) zoals 'Restol houtoil''. V33 moet ook een product hebben voor de behandeling van cederhout, nl. een speciale grondlaag voor zachte houtsoorten en een afwerklazuur met hoge weerstand. Zij beweren dat dit 5 jaar bescherming biedt. Wie kan mij helpen bij de juiste keuze?

Antwoord

In deze vragenrubriek gingen we al meermaals in op de behandeling van cederhout. In het antwoord op vraag 5740 kan je onder meer nalezen hoe je ceder kan behandelen zodat het toch zijn originele kleur bewaart.
De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over ramen en deuren

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Artline light is more nl

Artline light is more nl

Sapa Building System
  • Design en minimal
  • Functional en technology
  • Configurations
Rolvent, binnen genieten van gezonde buitenlucht!

Rolvent, binnen genieten van gezonde buitenlucht!

Wilms NV
  • Eén uniek systeem
  • Combinatie van rolluik of windvast screen met ventilatie
koepels.com

koepels.com

koepels.com
  • kwaliteit
  • goedkoop
  • levering mogelijk
Toon meer