Partners

Vraag en antwoord

Handbediende rolluiken

Vraag

Wij willen handbediende rolluiken plaatsen in onze nieuwe woning. Als afwerking aan de binnenkant willen wij de hoeken laten uitplakken, niet afwerken met hout of zo dus. Zet men de rol voor het lint dan vast in een gat in de muur, of wordt dat niet gedaan?

Antwoord

Voor een antwoord op je vraag gingen we te rade bij Marc Schots van Harol. Volgens hem is het bij inbouwrolluiken geen probleem. Als het om opzetrolluiken gaat, moet je al gaan opletten. Het is immers belangrijk dat de rolluiken vlot bereikbaar blijven. Je laat de rol dus best niet wegwerken met gipsplaten, want dan moet er gekapt worden als er iets mis is met de rolluiken. Daarom raadt Marc Schots het inwerken van de rol niet echt aan. Tenzij je ervoor kan zorgen dat de bekasting gemakkelijk weggenomen kan worden.

Wil je zonwering plaatsen?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Buitenschrijnwerk, beglazing en zonwering' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over rolluiken en zonwering

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Rolvent, binnen genieten van gezonde buitenlucht!

Rolvent, binnen genieten van gezonde buitenlucht!

Wilms NV
  • Eén uniek systeem
  • Combinatie van rolluik of windvast screen met ventilatie
Gids voor een gezonde en aangename woning

Gids voor een gezonde en aangename woning

Renson - Ventilatie
  • Renson Healty Domestic Concept
  • Natuurlijke basisventilatie
  • Buitenzonwering en nightcooling

Interactieve tools