Partners

Vraag en antwoord

Is flexibele afvoerbuis goed idee?

Vraag

Soms zit de afvoer van het toilet verstopt. Een cameracontrole heeft plaatsgevonden en de afvoer bestaat uit een keramiek afvoerbuizensysteem waar soms veel speling is tussen de buizen waar blijkbaar af en toe papier blijft hangen. Daar het toilet toch vernieuwd wordt, zou ik de afvoer herleggen en het deel dat van het toilet, onder de garage, onder het tuinpad naar de septische put gaat vernieuwen door er een flexibele afvoer in te steken waardoor de garage en tuinpad niet opgebroken dienen te worden. Is dit een goed idee en waar vind ik dit type buis van 10cm?

Antwoord

De manier om een oude grès-leiding te 'renoveren' met een buis-in-buis techniek is niet altijd gemakkelijk te realiseren aangezien de toch vrij stijve kunststof afvoerleidingen in PVC of PE ter hoogte van de grèsverbindingen kunnen blijven vasthaken. Er zal dan ook een kleinere diameter moeten gebruikt worden dan de oorspronkelijke leiding wat voor capaciteitsverlies zorgt en mogelijk ook voor weer andere obstructies. De beste manier om deze verstoppingen in de toekomst te vermijden blijft dan ook de aanleg van een nieuwe leiding (DN 110mm).

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.

Productinfo over sanitair en water

Zoek een vakman / handelaar

Bestel gratis documentatie

Vernieuw uw toevoerleidingen van binnenuit

Vernieuw uw toevoerleidingen van binnenuit

e-Pipe Benelux
  • Leidingen herstellen
  • Watersnood
Vasco Heating Concepts, wooncomfort

Vasco Heating Concepts, wooncomfort

Vasco
  • Een behaaglijk gevoel in een inspirerende leefomgeving
  • Design, interieur en architectuur
Miilieubewust en energiezuinig wonen magazine

Miilieubewust en energiezuinig wonen magazine

e-Pipe Benelux
  • leidingrenovatie zonder breekwerk
  • inspirerende ideeën
Toon meer