Loskomend schilderwerk

Vraag

In onze pas aangekochte vakantiewoning wilden we de gipskartonplaten muren een ander kleurtje geven. Bij het overschilderen kwamen er blazen op doordat blijkbaar de vorige laag los kwam. Vooral met de rol verven lukt niet. Met de verfborstel gaat het iets beter, maar het duurt langer en het is moeilijker om dat mooi af te werken. We weten niet welke verf de vorige eigenaar gebruikt heeft. Hoe kunnen we dit best oplossen?

Antwoord

De blazen kunnen door meerdere factoren zijn veroorzaakt, zoals plamuur, primer... het is dus een vervelend probleem. Op een muur waarop er nog geen nieuwe laag staat kan je een primer voor moeilijke ondergronden uitproberen met de verfrol. Mogelijks treden er dan geen blazen op. Mocht dit lukken, werk dan af met twee lagen gekleurde muurverf. Mocht deze werkwijze niet baten, schuur dan eerst de muur af met schuurpapier en ontstof. Waar er blazen zijn, snijd je ze open, en verwijder je de niet-hechtende verf. Vervolg licht schuren en ontstoffen. Plaatselijk bijwerken met muurprimer, vervolgens gelijk plamuren met fijne afwerkplamuur voor muren. Vervolgens een laag muurprimer over de hele muur om ten slotte af te werken met twee lagen muurverf.

Beantwoord door: Emiel Balliauw ·
Meer beantwoorde vragen over Interieur

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Lees meer over interieur