Bepaal je ideale E-peil en bespaar!

Investeren in een energiezuinige woning vertaalt zich in lagere energiefacturen. Maar hoe ver moet of kan je gaan in dat energiezuinige verhaal? Vanaf wanneer weegt de investering niet meer op tegen de latere besparing? Op die vraag proberen wij samen met de Vlaamse Confederatie Bouw een antwoord te bieden. Met onze E-peilcalculator bereken je zelf welk E-peil voor jou financieel gezien het meest interessant is.

In een paar klikken naar jouw ideale E-peil

Selecteer type woning en geef in over hoeveel eigen middelen je beschikt. De calculator doet de rest.

Zijn de stijgende energieprijzen iets om rekening mee te houden als je bouwt? Bereken zelf de impact.

Hoe doe je dat? Open de tool en kies je type woning en de omvang. Daarna geef je in hoeveel eigen middelen je kan vrijmaken. Ten slotte kies je de afwerkingsgraad. De calculator berekent voor jou het meest interessante E-peil.

En wat als de energieprijs stijgt?

Dat kan je inrekenen. Zo zie je meteen hoe jouw ideale E-peil verschuift in de toekomst. Niet onbelangrijk, aangezien energie steeds duurder zal worden.

En welke invloed heeft mijn lening?

Je kan het voorstel nóg verder personaliseren door de rentevoet of de afbetalingstermijn van je lening mee te nemen in de berekening.

Doe zelf de test!

De E-peilcalculator is een must voor iedere bouwheer die zijn bouwbudget wil afwegen tegen zijn energetische ambities. Probeer de calculator nu zelf uit!

Arkana

Arkana
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning