Premiezoeker.be wijst weg naar woonpremies

Foto: Livios
Foto: Livios

Vlaams minister van Wonen Marino Keulen stelde vorige week in Mechelen de website www.premiezoeker.be voor. Deze website moet de mensen wegwijs maken in het doolhof van verschillende woonpremies op gemeentelijk, provinciaal, Vlaams en federaal niveau.

Met enkele muisklikken zijn toekomstige kopers, bouwers of mensen die op zoek zijn naar een nieuwe huurwoning op de hoogte van de verschillende premies waar ze recht op kunnen hebben. Dat kan gaan van energiepremies tot renovatie- of bouwpremies.

Immense berg papier

"We merkten dat de mensen niet meer de moeite deden om zich door de immense berg papier te worstelen waar alle mogelijke premies in worden uitgelegd. Bovendien moesten de meeste zich ook laten begeleiden omdat ze doorgaans niet in de thematiek thuis zijn", zegt minister Keulen. "Heel wat mensen stopten ook met hun zoektocht wanneer ze een gepaste premie vonden, maar in heel veel gevallen hebben ze recht op meerdere premies."

Momenteel zijn er een 100-tal gemeentes en steden opgenomen in het systeem. Op termijn zouden er dat nog veel meer moeten worden. De webapplicatie past in de administratieve vereenvoudiging waar de regering werk van wil maken.

Bron: Het Laatste Nieuws

Ook bij Livios kom je alles te weten over mogelijke premies op gemeentelijk, provinciaal, Vlaams en federaal niveau. In de premielinker vind je alle premies waar jij recht op hebt.

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning