Zonevreemde huisjes verbouwen of verkopen?

Vraag

Wij hebben twee huisjes geërfd, maar die liggen zonevreemd. Wij weten niet goed of we ze best renoveren of beter meteen verkopen.

Antwoord

Voor algemene informatie over zonevreemde woningen kan je terecht op de site van de Ruimtelijke Ordening: http://www.ruimtelijkeordening.be/Default.aspx?tabid=14015

Notaris Dirk Michiels: "Verkopen in de huidige staat zal uiteraard sneller gaan dan eerst te verbouwen en dan te verkopen. Het is immers niet eenvoudig om een stedenbouwkundige vergunning te krijgen voor een zonevreemde woning. De kans bestaat ook dat je verbouwingen niet volledig naar de smaak zijn van potentiële kopers of dat die laatste misschien liever het gebouw meteen hadden gesloopt om dan een nieuwe woning te bouwen."

"Van deze situaties moet je dus van geval tot geval beoordelen. Misschien is het mogelijk om eens met je notaris ter plaatse te gaan?"

Beantwoord door: Dirk Michiels ·
Meer beantwoorde vragen over Verkopen

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Lees meer over verkopen