Deze informatie wordt gebracht door Bekaert en is dus niet geschreven door Livios.

Een naadloze afwerking voor je metselwerk met Murfor®-lintvoegwapening

Foto: Bekaert

Een goede metselwerkwapening is essentieel om de duurzaamheid en de veiligheid van je constructie te garanderen. Murfor®-lintvoegwapening is licht, compact en eenvoudig te gebruiken en biedt een doeltreffende bescherming tegen mogelijke scheurvorming.

Volledige controle over je metselwerk
Murfor®-metselwerkwapening bestaat uit een netwerk van twee evenwijdig lopende langsdraden die verbonden zijn met een diagonale zigzagdraad. Afhankelijk van de vereiste corrosiebestendigheid kan je kiezen tussen verschillende uitvoeringen van deze draden: verzinkt, verzinkt met epoxylaag of roestvast.

De wapening zorgt voor een optimale verdeling van de trekspanningen zodat het metselwerk beter bestand is tegen scheuren. 

Bekaert biedt ook Murfor® + aan. Bij deze wapening zijn de langsdraden geribd voor een nog betere verankering in de mortel. Murfor® + biedt de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende steenverbanden en dilatatievoegafstanden en is geschikt voor overspanningen tot 4 meter in combinatie met de LHKS-lateihaken.

Snelle en eenvoudige lateien
Omdat Murfor® een stuk lichter is dan stalen hoeklijnen is het ook gemakkelijker en veiliger in gebruik. Een hoeklijn voor een overspanning van 3 m weegt ongeveer 50 kg. Voor dezelfde overspanning zijn een drietal Murfor®-elementen voldoende. Samen wegen die amper 2 kg.

Een esthetische afwerking
Murfor®+ en Murfor® Spacer worden tijdens het metselen in de lintvoegen van het metselwerk gelegd.  Door de afstandhouder in de zigzagdraad kan de wapening koud op de stenen gelegd worden en met één mortellaag afgewerkt worden. Omdat Murfor® volledig in de lintvoegen verwerkt zit, loopt het metselwerk meteen mooi door zonder dat het staal te zien is.

> Lees meer over Murfor®+ metselwerkwapening

Bekijk deze video over de nieuwe structurele mogelijkheden met Murfor®-metselwerkwapening


Wat schreef de Livios-redactie over gevel, pleisterwerken, beton?