Krijg ik premie voor isolatie op zoldervloer?

Vraag

Wij hebben een bestaande woning gekocht waarvan de zolder nog niet geïsoleerd is. Gezien deze zolderruimte niet gebruikt wordt voor bewoning zou ik opteren om de zoldervloer te isoleren. Kom ik in aanmerking voor een subsidie voor dakisolatie? Praktisch gezien zou ik opteren voor +/- 6 cm pur-panelen en een eindafwerking in osb.

Antwoord

Je hebt recht op een premie voor het isoleren van je zoldervloer. Natuurlijk moet je wel voldoen aan de voorwaarden om premies te krijgen. Het is onder meer belangrijk dat het materiaal een R-waarde of warmteweerstand heeft van minimum 3 K/m²W in Vlaanderen. Als je de premie dit jaar nog aanvraagt moet de dakoppervlakte minimum 40m² zijn. Volgend jaar geldt deze laatste voorwaarde niet meer. In onze Premielinker vind je een overzicht en de aanvraagformulieren voor dakisolatiepremies.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vloerisolatie

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer