Handbediende rolluiken

Vraag

Wij willen handbediende rolluiken plaatsen in onze nieuwe woning. Als afwerking aan de binnenkant willen wij de hoeken laten uitplakken, niet afwerken met hout of zo dus. Zet men de rol voor het lint dan vast in een gat in de muur, of wordt dat niet gedaan?

Antwoord

Voor een antwoord op je vraag gingen we te rade bij Marc Schots van Harol. Volgens hem is het bij inbouwrolluiken geen probleem. Als het om opzetrolluiken gaat, moet je al gaan opletten. Het is immers belangrijk dat de rolluiken vlot bereikbaar blijven. Je laat de rol dus best niet wegwerken met gipsplaten, want dan moet er gekapt worden als er iets mis is met de rolluiken.

Daarom raadt Marc Schots het inwerken van de rol niet echt aan. Tenzij je ervoor kan zorgen dat de bekasting gemakkelijk weggenomen kan worden.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Rolluiken en zonwering

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Lees meer over rolluiken en zonwering