Hoe meter correct verzwaren?

Vraag

Is er iemand die me het proces van een meterverzwaring kan uitleggen? Ik renoveer momenteel een huis van voor 1981 en zou graag de meter verzwaren.

- Bij wie kan ik hiervoor terecht?
- Hoe lang op voorhand?
- Is er een checklist die bij de keuring geïnspecteerd wordt?

Antwoord

“De verzwaring aanvragen doe je bij de netbeheerder”, zegt Bart Stroobants van OCB. “Deze gaat een keuringsattest eisen vooraleer de verzwaring uit te voeren. Een keuring aanvragen kan je bij elke daarvoor geaccrediteerde EDTC (externe dienst voor technische controle ,vroeger keuringsorganisme genoemd) zoals bijvoorbeeld OCB vzw.”

“De gedeelten die je nieuw aanlegt moeten voldoen aan het AREI artikel 86 (een samenvatting kan je vinden op http://www.ocb.be/files/MDD303N+AREI++samenvatting+versie+H.PDF ). Indien er gedeelten van voor 1 oktober 1981 blijven bestaan dan mogen de afwijkingen in AREI artikel 278 toegestaan worden.”

Beantwoord door: Xavier Malherbe ·
Meer beantwoorde vragen over Elektriciteit

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Lees meer over elektriciteit