Van septische put naar regenput

Vraag

In onze pas aangekochte oude woning, zit in de stal een oude bezinkput van circa 14000 liter. Ik zou deze willen gebruiken als opvangput voor mijn regenwater en daar dan toilet en wasmachine op aansluiten met een pomp.
Na dat de put leeggepompt en het slib verwijderd is, blijkt dat ze de wanden met teer hebben ingesmeerd. Ik was sowieso van plan de put met cement te bezetten om ze waterdicht te maken.
 
1. Met welk cement kan ik best de wand opnieuw bezetten, bv. knauff UP210?

2. Moet ik de teer verwijderen? Of mag ik gewoon hierover bezetten?

Antwoord


Raf De Haes van de firma Knauf beantwoordt je vraag: 


"Op oppervlakken die aanhoudend onderhevig zijn aan water (zoals regen- en bezinkputten, vijvers, kuipen, zwembaden, ...) mag men geen gebruik maken van kalk-cement-pleisters zoals Knauf UP 210 w. Op termijn zullen deze pleisters ernstige beschadigingen oplopen en aan kwaliteit verliezen. Op dergelijke ondergronden moet men gebruik maken van speciale en perfect waterdichte producten. "

"De firma Knauf heeft deze producten niet in het gamma. Men kan eventueel contact opnemen met een gespecialiseerde fabrikant (vb. de firma SIKA) en hun eveneens raadplegen in verband met de aanwezige teerlaag."Onderkant formulier 

Beantwoord door: Raf Dehaes ·
Meer beantwoorde vragen over Regenwater

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Lees meer over regenwater