Partners
Partners

Vraag en antwoord

OSB als vloerbekleding

Vraag

Vorig jaar hebben we op een deel van onze zoldervloer isolatie gelegd en vervolgens deze met OSB platen afgedekt. Dit jaar wensen we kamers te maken in een ander deel van de zolder dat onder het dak is gesoleerd. We vinden de structuur en oorspronkelijke kleur van de OSB platen in de andere zolder best wel aantrekkelijk en denken erover om enkel OSB platen als vloerbekleding te gebruiken in de kamers. Hoe kunnen we die behandelen om een goede kwaliteit te krijgen?

Antwoord

Hugues Frre van HoutinfoBois beantwoordt je vraag: De behandeling van een OSB vloerbedekking is dezelfde als een gewone houten vloerbedekking. Er zijn in het algemeen drie manieren van behandeling: vernis, olie of boenwas. De meest gebruikte zijn olie en vernis. De eerste stap is het schuren. De oppervlakte zal zo gladder en homogener zijn. Vernis is zeer goed bestand tegen schokken, vochtigheid en slijtage. Het nadeel is echter wel dat hij op een heterogene manier afslijt met name daar waar het meest gelopen wordt. In dit geval is het noodzakelijk om de hele vloer opnieuw te schuren en te vernissen om een homogeen resultaat (homogene kleur) te verzekeren. Met olie is het grote voordeel dat kleine herstellingen gemakkelijk uit te voeren zijn door plaatselijk nieuwe olie aan te brengen.

Wil je je woning renoveren?
Bestel dan je gratis renovatiemagazine 'Mijn Verstandige Verbouwing' nu online en ontvang het in je brievenbus. Het magazine omvat artikels, reportages, richtprijzen en productinformatie.
Wacht niet langer en bestel nu gratis.

De redactie van Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt bij het beantwoorden van vragen. De Livios-redactie en de panelleden op wie Livios een beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor het verstrekken van foutieve of onvolledige inlichtingen.