Is flexibele afvoerbuis goed idee?

Is flexibele afvoerbuis goed idee?

Vraag

Soms zit de afvoer van het toilet verstopt. Een cameracontrole heeft plaatsgevonden en de afvoer bestaat uit een keramiek afvoerbuizensysteem waar soms veel speling is tussen de buizen waar blijkbaar af en toe papier blijft hangen. Daar het toilet toch vernieuwd wordt, zou ik de afvoer herleggen en het deel dat van het toilet, onder de garage, onder het tuinpad naar de septische put gaat vernieuwen door er een flexibele afvoer in te steken waardoor de garage en tuinpad niet opgebroken dienen te worden. Is dit een goed idee en waar vind ik dit type buis van 10cm?

Antwoord

De manier om een oude grès-leiding te 'renoveren' met een buis-in-buis techniek is niet altijd gemakkelijk te realiseren aangezien de toch vrij stijve kunststof afvoerleidingen in PVC of PE ter hoogte van de grèsverbindingen kunnen blijven vasthaken. Er zal dan ook een kleinere diameter moeten gebruikt worden dan de oorspronkelijke leiding wat voor capaciteitsverlies zorgt en mogelijk ook voor weer andere obstructies. De beste manier om deze verstoppingen in de toekomst te vermijden blijft dan ook de aanleg van een nieuwe leiding (DN 110mm).

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Heb jij ook een vraag? Wij lossen ze op!

Lees meer over afvoer en riolering

Lees alle vragen over afvoer en riolering

Producten

Bekijk alle partners