De verschillende verfsoorten waaruit je kan kiezen

Afhankelijk van de ondergrond en toepassing kan je kiezen tussen verschillende soorten verf. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Solventverven

Solventverf wordt gemaakt op basis van synthetische harsen en oplosmiddelen. Deze soort is afkomstig van petroleum. Solventverven hebben een goede mechanische weerstand. Sinds 2007 is het wettelijk toegestane gehalte aan oplosmiddelen in solventverven sterk verminderd. Toch schakelen mensen steeds meer over op waterhoudende verven, zoals latex-, vinyl- en acrylaatverven.

Waterverven

Waterverven verspreiden niet zo’n sterke geur, zijn niet-vergelend en drogen snel. De oppervlaktes die je met deze soort behandelt, kan je achteraf poetsen met warm water.

Natuurverven

Natuurverven worden volledig op basis van natuurlijke grondstoffen gemaakt. Ze zijn nog minder belastend dan waterverven. Bovendien zijn ze veiliger en hebben ze een aangename geur.

Kalkverven

Kalkverf bestaat uit een mengsel van gebluste kalk en water. je kan er zowel binnen- als buitenmuren mee witten. Kalkverf is goedkoper dan gewone verf en is bovendien makkelijk aan te brengen. Sommige kalkverven bevatten bepaalde toeslagstoffen. Die vermijden dat het geverfde oppervlak na het drogen wit poeder afgeeft.

Tadelakt

Tadelakt bestaat uit een samenstelling van hydraulische kalk en verschillende additieven zoals marmerpoeder, talk, eiwitten in poedervorm en hoogwaardige minerale middelen. Dit type heeft een fluweelachtig uitzicht.

Schoolbordenverf

Op deze verf kan je met krijt tekenen of schrijven. Met een vochtige doek veeg je het krijt er weer af. Schoolbordenverf is handig voor boodschappenlijstjes in de keuken en leuk in de speel- en kinderkamer.

Magneetverf

In magneetverf zijn fijne, niet-roestende ijzerdeeltjes gemixt. Hierdoor wordt het geverfde oppervlak ijzerhoudend en trekt het magneten aan. Je kan de magneetverf ter afwerking overschilderen met eender welke verf. Magneetverf is voor in de keuken, kinderkamer en eventueel in de leefruimte en het thuiskantoor.

Kaleiverven

kaleiverven houdt het midden tussen pleisteren en verven, en wordt vooral gebruikt voor de afwerking van buitenmuren. In tegenstelling tot traditionele verven, resulteert kaleien niet in een egaal, maar eerder in een gewolkt effect.

Wellnessverven

Deze verven zijn speciaal ontwikkeld om het binnenklimaat te bevorderen. Hun antibacteriële samenstelling zorgt voor een bescherming tegen de straling van mobiele telefoons, zendmasten, enzovoort. Er zijn ook wellnessverven die schadelijke stoffen uit de lucht filteren en allergieverwekkers onder controle houden.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Grrrrote actie: 15% korting op alle XL-vloeren van BerryAlloc
Grrrrote actie: 15% korting op alle XL-vloeren van BerryAlloc

Onze BerryAlloc-vloeren garanderen jou zorgeloze momenten van plezier. Naast kwaliteit, geven ze jou tijd: ze zijn zo geplaatst én gepoetst. Ze zien er ook ...

Lees meer
Je huis verven? Dit is alles wat je moet weten
Je huis verven? Dit is alles wat je moet weten

Zijn de muren van je huis toe aan een likje verf of wordt het juist tijd om de schutting, schuur of garagedeur een schilderbeurt te geven? Geen zorgen, met ...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken