Welk keukentype kies jij?

De juiste keuken vinden die het best bij jou en je woning past is niet evident. Ontdek hier tussen welke soorten je kan kiezen.

Eilandkeuken

Een eilandkeuken is ideaal voor ruimtes waarin de keuken één geheel vormt met de rest van de woonomgeving. Een eilandkeuken beschikt meestal over een kookeiland. Vanuit ergonomisch oogpunt is een spoelzone in het eiland ook interessant.

U-keuken

De grote voordelen van een U-keuken zijn de korte loopafstanden en een ideale zoneplanning. Speciale hoekkasten met laden verhogen de veelzijdigheid en opbergruimte van je keuken. Zorg er wel voor dat je minstens 120 cm plaats hebt tussen de kastwanden.

G-keuken

Een G-keuken is vooral geschikt voor grote ruimtes. Door de optimale zoneplanning en korte loopafstanden is het de ideale keukenvorm. Net zoals bij een U-keuken verhogen speciale hoekkasten met laden de veelzijdigheid en opbergmogelijkheden. Opgelet: zorg dat de ingang tot je keuken breed genoeg is (min. 120 cm).

Dubbelwandige keuken

Een dubbelwandige keuken is de beste opstelling voor een keuken met een deur en een raam tegenover elkaar. Je kan van de ene naar de andere keukenzone met een eenvoudige draaibeweging. Laat minstens 120 cm ruimte tussen beide wandkasten.

L-keuken

De L-keuken is een populaire vorm die plaats biedt voor een keukentafel. Met hoge kasten aan beide kanten verzeker je je van extra veel opbergruimte. Een hoekkast met laden verhoogt de opbergmogelijkheden. Er komen wel langere loopafstanden aan te pas dan bij een U- of G-keuken.

Enkelwandige keuken

De naam zegt het zelf: deze opstelling neemt slechts één wand in beslag. Ergonomisch gezien is een enkelwandige keuken minder interessant. Een goed doordachte zoneplanning is bovendien essentieel.

Klaar om je dromen om te zetten in concrete plannen? Bespaar tijd! Laat je contacteren door een keukenspecialist in jouw buurt en krijg professioneel advies op maat.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Een keuken die echt bij je past? Ga voor maatwerk, tot in de kleinste details
  Een keuken die echt bij je past? Ga voor maatwerk, tot in de kleinste details

  Een keuken moet niet alleen praktisch zijn, ook het ontwerp is erg belangrijk. Je voelt je het best in een keuken die perfect aansluit bij jouw smaak en...

  Lees meer
 • Met deze 2 tips maak je van je spoelbak een kleurrijke blikvanger én praktische werkplek
  Met deze 2 tips maak je van je spoelbak een kleurrijke blikvanger én praktische werkplek

  Kan een spoelbak ook de eyecatcher van je keuken worden? Uiteraard! Met de nieuwe trendkleuren voor RVS-keukenkranen tover je instant kleur op je spoelbak. ...

  Lees meer
 • Kleine aanpassing, groots effect! Vervang makkelijk zelf je oude keukenkraan
  Kleine aanpassing, groots effect! Vervang makkelijk zelf je oude keukenkraan

  Ben je uitgekeken op je keuken, maar zie je op tegen afbraakwerken of zware kosten? Geef je keuken dan een frisse look met een GROHE Start keukenkraan. Die ...

  Lees meer
 • Zo creëer je een trendy keuken in 2 stappen
  Zo creëer je een trendy keuken in 2 stappen

  Een oude keuken opknappen in twee stappen? Yes please! Samen met interieurstyliste Anne-Catherine van CloClo.be trokken wij richting Limburg om de keuken...

  Lees meer