Je slaapkamer inrichten? Styliste deelt tips

De slaapkamer is niet langer een ruimte waarin je enkel slaapt. Het is een multifunctionele ruimte om volop in te relaxen. Met deze praktische tips kan je jouw slaapkamer inrichten tot een oase van rust.

Maak een moodboard

Je slaapkamer inrichten? "Begin met een moodboard", vertelt styliste Virginie Vandecasteele. "Kleef hierop foto’s van meubelen, kleuren, decoratie en bedlinnen die je leuk vindt en die jou de nodige rust bezorgen. Want een ruimte waarin je tot rust komt, is bevorderlijk voor je slaap. Hoe minder er in staat, hoe beter. Vermijd dus een overvolle slaapkamer en kies enkel wat je echt nodig hebt.”

Meubilair: welke kleuren en materialen?

"Kies bij voorkeur voor warme, zachte materialen en natuurproducten zoals massief hout en fineereik", adviseert Vandecasteele. "Bepaal ook met welke kleuren je wil werken."

  • Licht natuurlijk vergrijsde kleuren staan voor kwaliteit en rust. Zacht verbleekte natuurkleuren daarentegen staan voor fris, luchtig en functioneel.
  • Strak, luxe en status zijn omschrijvingen die passen bij donkergrijs of middenbruin getinte patines.

Een likje verf

Met 'relax-kleuren' verklein je een ruimte, wat voor meer intimiteit zorgt. Het gaat dan om warme kleuren als geel, oranje en (violet)rood. Donker, glans en textuur passen ook in het rijtje. "Stem de kleuren van je vloer, muren en raamdecoratie op elkaar af", tipt Vandecasteele.

Welke vloer?

Kurk is een echte topper voor in de slaapkamer. "Een kurkvloer voelt warm aan, is aangenaam om op te lopen en draagt bovendien bij tot de akoestische isolatie. Het absorbeert namelijk klanken uit omliggende kamers. En dankzij de elasticiteit ervan ontlast je je gewrichten en rug."

Je slaapkamer inrichten met accessoires

Richt je slaapkamer gezellig in met bijpassende dekbedden, kussens en andere aankleding. Met een rustige bijpassende wanddecoratie maak je het geheel af.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de...

Lees meer
Inbouwkasten en dressings op maat
Inbouwkasten en dressings op maat

Èggo, dat zijn niet alleen keukens: bij ons vind je ook opbergoplossingen voor het hele huis! Ontdek ons gamma opbergmeubelen en dressings op maat. Wil je...

Lees meer
Een bijkeuken zorgt voor maximaal comfort en orde
Een bijkeuken zorgt voor maximaal comfort en orde

De wasplaats -eindelijk- op orde Je kent ze wel, de traditionele wasplaats waar de wasmachine en droogkast zich bevinden tussen losstaande rekken,...

Lees meer
Wonen als een echte royalty? Het kan met deze stylingtips voor je huis
Wonen als een echte royalty? Het kan met deze stylingtips voor je huis

Jammer genoeg zijn we niet allemaal geboren met blauw bloed. Toch kan ook jij leven als een echte koning of koningin. Benieuwd hoe? Met deze vorstelijke...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken