Styliste deelt tips om je slaapkamer in te richten

De slaapkamer is niet langer een ruimte waarin je enkel slaapt. Het is een multifunctionele ruimte om volop in te relaxen. Met deze praktische tips richt je je slaapkamer zelf in tot een oase van rust.

Maak een moodboard van je droomslaapkamer

"Begin met een moodboard", vertelt styliste Virginie Vandecasteele. "Kleef hierop foto’s van meubelen, kleuren, decoratie en bedlinnen die je leuk vindt en die jou de nodige rust bezorgen. Want een ruimte waarin je tot rust komt, is bevorderlijk voor je slaap. Hoe minder er in staat, hoe beter. Vermijd dus een overvolle slaapkamer en kies enkel wat je echt nodig hebt.”

Meubilair: welke kleuren en materialen?

"Kies bij voorkeur voor warme, zachte materialen en natuurproducten zoals massief hout en fineereik", adviseert Vandecasteele. "Bepaal ook met welke kleuren je wil werken."

 • Licht natuurlijk vergrijsde kleuren staan voor kwaliteit en rust. Zacht verbleekte natuurkleuren daarentegen staan voor fris, luchtig en functioneel.
 • Strak, luxe en status zijn omschrijvingen die passen bij donkergrijs of middenbruin getinte patines.

Een likje verf

Met 'relax-kleuren' verklein je een ruimte, wat voor meer intimiteit zorgt. Het gaat dan om warme kleuren als geel, oranje en (violet)rood. Donker, glans en textuur passen ook in het rijtje. "Stem de kleuren van je vloer, muren en raamdecoratie op elkaar af", tipt Vandecasteele.

Welke vloer?

Kurk is een echte topper voor in de slaapkamer. "Een kurkvloer voelt warm aan, is aangenaam om op te lopen en draagt bovendien bij tot de akoestische isolatie. Het absorbeert namelijk klanken uit omliggende kamers. En dankzij de elasticiteit ervan ontlast je je gewrichten en rug."

De gepaste slaapaccessoires

Richt je kamer gezellig in met bijpassende dekbedden, kussens en andere aankleding. Met een rustige bijpassende wanddecoratie maak je het geheel af.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Bereid je voor op koning winter met deze 5 isolatietips

  Je huis optimaal voorbereiden op de winter? Dat doe je met deze 5 simpele én haalbare isolatietips.

  Lees meer
 • Een harmonieus interieur? Tip: vertrouw de inrichting van je hele woning toe aan één partner

  Verschillende ruimtes harmonieus op elkaar afstemmen is een echte uitdaging. Kan jij daar hulp bij gebruiken? Èggo neemt de hele inrichting van je...

  Lees meer
 • Zo zorg je voor frisse lucht in huis

  Frisse lucht is belangrijk voor een gezond klimaat in huis, daarom is het een must om je woning zo goed mogelijk te ventileren. De gevolgen van een slechte ...

  Lees meer
 • S.O.S waar laat je al die boeken?

  “Hoe meer boeken hoe meer vreugd”, is een quote waar elke boekenliefhebber bij zweert. Maar wat als die collectie inmiddels zo groot is dat je niet meer...

  Lees meer