Van basic tot high-end: dit betaal je voor een videofoon

Van een simpel beeldscherm tot geavanceerde toegangscontrole. De mogelijkheden van een videofoon zijn erg uiteenlopend. Net zoals de prijzen. Jurgen Van Zaelen van BTicino overloopt de prijskaartjes van de basismodellen tot en met de videofonen met... vingerscan.

Standaardkit

De meeste fabrikanten bieden een kant-en-klare oplossing aan in de vorm van een kit of box. Daarin zit een binnentoestel, een module voor aan je buitendeur en een voedingskabel. "Onze standaardkit voor een woning kost 613 euro. Dat is exclusief btw, installatie en overige kabels", vertelt Van Zaelen.

"Voor deze prijs heb je een buitenpost met kleurencamera en een binnenpost met een lcd-scherm van 5 inch." Dat is zo'n 12,7 centimeter.

Extra's

Alles wat je daarbovenop wil, betekent een meerprijs. Een mooiere afwerking, bijvoorbeeld. Een groter scherm. Een extra binnenpost. Wij zoomen in op het prijskaartje van een toegangscontrole en een koppeling met de smartphone.

Toegangscontrole

Ook een meerprijs: de toegangscontrole. Je buitenpost neemt dan de rol over van je sleutel. "Er zijn drie opties", verduidelijkt Van Zaelen. "Een codeklavier, badgelezer of vingerscan." Die eerste twee kosten allebei zo'n 1.000 euro, wel alleen voor de buitenpost. "Met vingerafdrukbeveiliging zit je makkelijk aan het dubbele."

Koppeling met je smartphone

De nieuwste functie op vlak van videofonie is het feit dat je je smartphone kan verbinden. Op deze manier zie je via een app op je smartphone of tablet wie er voor de deur staat, of je nu in bad zit, in de supermarkt staat of aan de andere kant van de wereld zit. Op deze manier kan je ook vanaf afstand de deur openen.

"Om van deze functie te genieten, moet je je toestel wel kunnen koppelen aan je thuisnetwerk. Dit gebeurt via een wificommunicator. Langs deze weg bedien je ook je app. Zo'n kit heb je momenteel voor ongeveer 719 euro."

Installatiekosten

En de installatiekosten? "Op een paar uurtjes is alles geplaatst. Een verschil in werkuren tussen nieuwbouw en renovatie? Neen. In bestaande woningen kan je de kabel van je bel hergebruiken", besluit Van Zaelen.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
Wellnessproducten
Wellnessproducten

Ondanks alle modes, trends en hypes heeft wellness zich ontwikkeld tot een duurzaam en serieus te nemen deel van ons leven. Uit het Engelse woord voor...

Lees meer
Hörmann stelt inbraakpreventie voorop
Hörmann stelt inbraakpreventie voorop

Hörmann achterdeuren weerstandsklasse 3 houden dieven buiten. In 2019 stelde de politie maar liefst 47.021 woninginbraken vast in België. Dat zijn er zo'n...

Lees meer
Extra daglicht en verluchting? Aan deze 5 voorwaarden moet een dakraam zeker voldoen
Extra daglicht en verluchting? Aan deze 5 voorwaarden moet een dakraam zeker voldoen

Met een dakraam haal je meer daglicht en verse lucht binnen. Maar een dakraam moet wel aan zeer hoge eisen voldoen. Zo moet het niet alleen bij de stijl ...

Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken