Snoei fors in je poetstijd: experte deelt haar geheimen!

Vuile voegen, vlekken rond je kranen, kalkaanslag in de douche… Er komt heel wat kijken bij het proper houden van je badkamer. Maar sla je liever niet elke dag aan het poetsen? Hou dan rekening met deze tips van Ingrid Nelissen van In-Lijn Interieurarchitectuur.

1. Ga voor een hangtoilet

 • toilet hangtoilet
  Foto Duravit Belux

“Wij opteren altijd voor een ophangsysteem”, vertelt Ingrid Nelissen. “Dit is veel praktischer en gebruiksvriendelijker dan staande toiletten, omdat je daar een aansluiting met de vloer hebt. Ook kan je de ruimte boven het ophangsysteem optimaal benutten. Niet alleen decoratief, maar ook functioneel als praktische opbergruimte. Zo staan toiletpapier en poetsproducten uit het zicht.”

2. Hou je vloer vrij

 • Zwevend toilet
  Foto GROHE

Ingrid: “Zet zo weinig mogelijk op de vloer. Niet alleen vergt het dubbel werk als je bij het poetsen eerst alles omhoog moet zetten, en daarna weer op de grond. Het creëert ook rust in je badkamer. Schroef je toiletborstel in de muur, leg geen badmatten en hang je vuilbakje op in een kast.”

3. Vermijd voegen en kitnaden

 • badkamer douche toilet
  Foto Facq

Niks zo vervelend als vuile voegen in je douche of kitnaden aan de badrand. “Die kan je zoveel mogelijk vermijden door naadloos te werken. Je vindt hele mooie keramische en kunststofpanelen om de douchewand mee te bekleden. Er zijn zelfs platen van 1 op 3 meter. Laat ze op de breedte van je douche maken, en je hebt geen naad van vloer tot plafond.”

4. Overweeg een vrijstaand bad

 • badkamer bad badkraan
  Foto GROHE

Ingrid werkt vaak met vrijstaande baden. “Je hebt ze in alle prijsklassen en in verschillende uitvoeringen. Hun grote voordeel is dat je bad vanbinnen en vanbuiten hetzelfde is. Even vegen met een vochtige doek volstaat om ze proper te houden. Omdat deze baden gewoon op de grond staan, bespaar je jezelf een dure omkasting. En zit je niet met tegels en voegen.”

5. Werk je kraan in

 • badkamer badkraan
  Foto GROHE

In moderne badkamers vind je vaak naadloze lavabo’s en opzetkommen. “Om je tablet mooi vrij te houden, werk je de kraan best in in de muur. Zo krijg je geen ontsierende kringen rond de kranen.”

6. Voorzie een nis voor je producten

 • badkamer inloopdouche douche
  Foto X²O Badkamers

Douchegel, shampoo, scrubs… er staan meestal meerdere producten in je douche of op de rand van het bad. “We raden aan om een nis te maken in de douche. Daar staan je producten mooi gegroepeerd en laten ze geen kring achter op je douchevloer. Dat geldt ook voor een mooie legplank boven je bad.”

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Doordachte badkamerserie Zencha van Duravit: puristisch design met organische vormen

  De Duitse designbadkamerproducent Duravit heeft een nieuw pareltje op de markt gebracht: Zencha. De badkamerserie werd ontworpen door designer Sebastian...

  Lees meer
 • Aluminium profielen voor in je badkamer

  De stijltrend van aluminium profielen doorheen het huis kan ook doorgetrokken worden in de badkamer. Hier zijn enkele mogelijkheden om aluminium profielen...

  Lees meer
 • De badkamer, dé oase van rust

  De badkamer, dé plek waar we onze dag beginnen met een verfrissende douche en waar we ‘s avonds een rustmomentje inplannen voor het slapengaan. We willen...

  Lees meer
 • 3 redenen voor het plaatsen van een plafondhoge glazen douchewand!

  Al een tijdje op zoek naar die grote glazen douchewand in jouw badkamer? Of wil je jouw badkamer optisch veel groter laten uitstralen? Dan bieden onze...

  Lees meer