Deze klussen zijn ideaal voor de kerstvakantie

Heb jij tussen kerst en nieuwjaar ook wat vrije dagen? De kerstvakantie is ideaal om eindelijk die klussen aan te pakken die je het hele jaar hebt laten liggen. Weet je niet waar en hoe je moet beginnen? We helpen je op weg!

Ga aan de slag met verf…

Schilderen is een van de meest populaire doe-het-zelfklussen. Een nieuw likje verf is dé manier om je interieur een nieuwe look te geven. Belangrijk is dat je de juiste verfborstel en roller gebruikt. Heeft je plafond een nieuw laagje nodig? Volg dan deze stappen. Wil je een andere accentkleur in je woonkamer? Zo pak je dat aan. Ook je binnendeuren verven, kan je eenvoudig zelf doen. Lees zeker deze klus voor je begint.

… of met behangpapier

Ben je meer fan van behangpapier? Een nieuwe laagje kan het uitzicht van een kamer helemaal veranderen. Zo behang je als een pro! Maar vergeet niet om je oud behangpapier eerst te verwijderen voor een mooi eindresultaat.

Maak het gezellig met verlichting

Lampen zorgen voor sfeer in huis. Moet je nog een lamp of schakelaar vervangen? Neem dan zeker deze klussen even door. Wil je het echt gezellig maken tijdens de feestdagen? Dat doe je met dimbare verlichting. Je kan zelf een dimmer installeren, maar er bestaan ook lampen waarbij je geen dimmer nodig hebt. Deze klus legt alles haarfijn uit.

Pak je vloer aan

Maak nu je tijd hebt eindelijk eens werk van die ene gebarsten vloertegel, pak de scheur in je betonvloer aan of plan een onderhoudsbeurt voor je parket in. Moet je je houten vloer dringend opschuren? Deze klus legt uit hoe het moet. Droom je eerder van een nieuwe vloer? Laminaat leggen is een klus die je zelf kan uitvoeren. Je ziet amper verschil met een echte plankenvloer! Volg dit stappenplan.

Installeer een rookmelder

Sinds 2020 zijn rookmelders in huis verplicht. Heb jij er nog geen geïnstalleerd? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan. Een rookmelder plaatsen kan je zelf! Met deze klus helpen we je om de juiste rookmelder te kiezen en correct te installeren.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan
  Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan

  Ben je je badkamer of keuken aan het afwerken en ga je een muur betegelen? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten als je vochtproblemen wil...

  Lees meer
 • Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond
  Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond

  Je wanden of plafond een nieuwe look geven, maar mag het eens iets anders zijn dan een standaard laagje verf of behang? MEISTER biedt een uitgebreid...

  Lees meer
 • Fermacell: één universele gipsvezelplaat voor alle toepassingen
  Fermacell: één universele gipsvezelplaat voor alle toepassingen

  Als je je huis of appartement afwerkt met gipskartonplaten moet je vaak opletten welke plaat je voor welke ruimte of toepassing gebruikt. Waterbestendige...

  Lees meer
 • Houten binnendeuren in hoogwaardige Hörmann-kwaliteit
  Houten binnendeuren in hoogwaardige Hörmann-kwaliteit

  Wie Hörmann zegt, zegt in één adem garagepoorten. De Hörmann-groep is hiervan immers dé toonaangevende aanbieder in Europa. Wist je echter dat het bedrijf...

  Lees meer