Kleine badkamer? Creëer meer opbergruimte met deze 5 tips

Heb jij een kleine badkamer? Dan hoef je waarschijnlijk niet lang na te denken over het grootste nadeel ervan: weinig opbergruimte. Toch kan je makkelijk alle spullen kwijt die je nodig hebt. Het enige wat je moet doen? De beschikbare plaats optimaal benutten. Met deze 5 tips lukt het je vast!

1. Hou het beperkt

De makkelijkste manier om plaats te besparen? Dat is ontspullen. Want hoe minder spullen je moet opbergen, hoe minder ruimte je nodig hebt. Stel dus gerust het nut van al je accessoires in vraag. Doe je alles weg wat overbodig is? Dan sta je misschien wel te kijken van de beperkte plaats die je nodig hebt. Een sober ingerichte badkamer lijkt bovendien een pak groter dan eentje die je helemaal volstouwt. Heb je toch nog heel wat spullen over? Die berg je slim op met onze volgende tips.

2. Kies het juiste badkamermeubel

Van alles wat in je badkamer staat, gebruik je je wastafel waarschijnlijk het meest. Maar ook de plaats daaronder benut je best zo goed mogelijk. Een dubbel badkamermeubel biedt je natuurlijk meer opbergruimte, maar ook in een eenpersoonsmeubel kan je al heel wat spullen kwijt. Vooral als je er een met lades kiest: die zijn een pak efficiënter dan deurtjes. Met wat geluk heb je zo zelfs geen aparte kast nodig om je handdoeken en washandjes in te bewaren. Een staand exemplaar biedt je bovendien veel meer opbergruimte dan een zwevend meubel.

3. Benut de plaats achter je spiegel

Ooit gehoord van een badkamer zonder spiegel? Natuurlijk niet: in iedere badkamer hangt er wel één boven de wastafel. Een nadeel van een grote spiegel is dat die veel plaats van je muur wegneemt. Maar dat nadeel draai je makkelijk om: hang gewoon een spiegelkast op. Zo kan je die verloren ruimte toch nog recupereren. Een spiegelkast hoeft zelfs niet diep te zijn om er alle kleine spulletjes in op te bergen die onnodig veel laderuimte innemen. Denk maar aan je tandenborstel, lenzen en nog veel meer. En hoe groter je spiegelkast, hoe meer extra plaats je benut.

4. Werk in de hoogte

Krijg je niet alles weggeborgen in je wastafelzone? Dan is een extra kolomkast een handige oplossing, zeker als je niet voor opendraaiende deuren, maar lades gaat. Ook belangrijk is dat je een hoog exemplaar kiest. Met een smalle, lange kast verlies je minder kostbare plaats dan met een brede versie. Die nemen zelfs meer ruimte in zonder dat je er extra spullen in kan opbergen. Ook kan je een kast wat hoger tegen de muur hangen, en eronder je wasmand of nog een laag exemplaar zetten. Daar kan je dan weer mandjes en dozen voor je kleinere spullen op kwijt. Of haal inspiratie bij onze laatste tip.

5. Gebruik legplanken

Behalve kasten zijn legplanken een slimme oplossing om de opbergruimte op je muur maximaal te gebruiken. Legplanken zijn niet alleen goedkoper dan een hele kast, maar ook extra handig. Je ziet namelijk meteen de spullen staan die je nodig hebt én je kan overal vlot bij. Maar legplanken kan je ook tussen je kasten hangen, waardoor je nog meer plaats verzilvert. Bovendien creëer je een gezellige, open stijl in je badkamer. Ben je geen fan van een spiegelkast, maar hou je toch van een nette wastafelzone? Dan zijn legplankjes ideaal om de spullen te bewaren die je dagelijks gebruikt.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Tover je badkamer en keuken om met CERATOUCH

  Ben je van plan om je keuken of badkamer te renoveren? Dan mag een nieuwe vloer natuurlijk niet ontbreken. Ga je voor een unieke look die bovendien enorm...

  Lees meer
 • Een staand of een hangtoilet voor jouw badkamer?

  Ben jij van plan om binnenkort een nieuw toilet aan te kopen? Dan is het belangrijk dat je weet dat je met je toilet heel wat kanten uit kan. Begin bij het ...

  Lees meer
 • Ontdek in primeur de laatste badkamertrends van FACQ

  FACQ weet als geen ander hoe belangrijk het is om je goed te voelen in de badkamer. Of we er nu dagelijks uren of maar maximum tien minuten in doorbrengen, ...

  Lees meer
 • Je badkamer inrichten? In 7 stappen naar een droomresultaat

  Om van jouw project een doorslaand succes te maken, heb je een goede planning nodig. Want pas als je grondig nadenkt over de verschillende fases van het...

  Lees meer