Batibouw 2022 opent de deuren op 21 mei

Van 21 tot en met 29 mei kan je in de vertrouwde Paleizen van Brussels Expo opnieuw terecht voor een beursbezoek aan Batibouw 2022. Met thema’s als verstandig omspringen met energie, water en flexwonen wordt alvast aardig ingespeeld op de actualiteit.

Vorig jaar moest het nog digitaal, dit jaar opent Batibouw de deuren van Brussels Expo voor een beurs als vanouds. Daarbij zal nog meer dan in 2020 het woord 'inspiratie' centraal staan. Daarom worden nieuwe inspiratiezones getoond rond thema's als Interior Design & Trends en Flex Living. Toekomstige (ver)bouwers zien er in een realistische setting de producten van exposanten, zodat ze er inspiratie kunnen opdoen voor hun woning. Augmented reality en virtual reality toepassingen zorgen voor een extra dosis interactiviteit. Zo wil de beurs bezoekers meer inzicht geven in verschillende opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning.

Thema 1: Verstandig omspringen met energie

Drie thema's staan centraal op het programma van Batibouw 2022, en die haken aan op het nieuws van de dag. 'Verstandig omspringen met energie' kon niet actueler zijn, want het ziet er voorlopig niet naar uit dat de energieprijzen zullen zakken. De beurs stelt dan ook tal van systemen en oplossingen voor die de factuur kunnen verlagen.

Zo zoomt de beurs in op het concept van de 'Slimme Woning', waarin je meerdere functies kunt implementeren die je energieverbruik verminderen of rationaliseren. Zoals een intelligent verwarmingssysteem dat aangaat vlak voor je terugkomt en uitgaat zodra je het huis verlaat. Je kunt daarbij de warmte in elke kamer van het huis apart regelen, zodat het warm is waar nodig, maar elders niet. Met intelligente verlichting kan je je verlichtingssysteem zo configureren dat de lampen enkel branden als het moet. Ook over warmtepompen, zonne-energie en alle mogelijke vormen van isolatie vind je alles op Batibouw.

Thema 2: Water, een kostbaar goed

Dat we ook water ondertussen als een kostbaar goed beschouwen, moeten we in alweer een droge lente niet benadrukken. Ook daar bestaan oplossingen voor waarmee je op korte en op lange termijn water kan besparen. Dan gaat het over systemen om zo efficiënt mogelijk warm water te produceren, en dus over zonneboilers en warmtepompen, maar ook over alle vormen van mengkranen.

Thema 3: Flexwonen

Een laatste thema is flexwonen, dat een andere manier van leven belicht. De lockdowns hebben hun impact nagelaten bij veel kopers van onroerend goed, en de vraag naar huizen buiten de stedelijke centra of met meer buitenruimte explodeerde. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen. Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaats maken voor een kantoorruimte en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om van frisse lucht te genieten. Daarbij worden alle invalshoeken belicht, van modulariteit, tot het maximaal benutten van elke ruimte. En natuurlijk komen ook tiny houses, woonboten, containerwoningen en alle andere vormen van wonen aan bod.

Praktisch

  • Batibouw 2022 vindt plaats van 21 tot en met 29 mei in de Paleizen van Brussels Expo, Place de Belgique 1, 1020 Bruxelles.
  • Open van 11u tot 19u tijdens de week, van 10u tot 19u tijdens het weekend.
  • Nocturne op dinsdag en woensdag tot 21u.
  • Tickets kosten 15 euro en zijn te bestellen via www.batibouw.be

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen
Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Voor meer informatie over ons betonbouwsysteem en onze werkwijze staan wij u graag persoonlijk te woord in onze kijkwoning te Herent of Olen. Vrij te...

Lees meer
Nieuw! Van Marcke Magazine: boordevol trends, innovaties en inspiratie
Nieuw! Van Marcke Magazine: boordevol trends, innovaties en inspiratie

Bij Van Marcke zijn we voortdurend op zoek naar trends, innovatie en inspiratie op vlak van kleine verbouwingswerken, ingrijpende renovaties of zelf...

Lees meer
Technieken kiezen voor je woning? Ontdek er alles over in ons gratis magazine ‘Mijn Energie’
Technieken kiezen voor je woning? Ontdek er alles over in ons gratis magazine ‘Mijn Energie’

Elektriciteit, verwarming, sanitair warm water, ventilatie … Technische installaties zijn onmisbaar om het comfort in je woning te verzekeren. De...

Lees meer
Klaar voor een klimaatneutrale toekomst? Kies voor hybride en verwarm met groen gas
Klaar voor een klimaatneutrale toekomst? Kies voor hybride en verwarm met groen gas

Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? En er zelf financieel ook baat bij hebben? Investeer dan in een hybride verwarmingsinstallatie: de ...

Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken