Trek je plan: Nieuwe plannen voor een warme en praktische badkamer (2/3)

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Deze keer is de badkamer van Lauranne en Rémy aan de beurt.

Huidige situatie

Anderhalf jaar geleden startten Lauranne en Rémy met de renovatie van hun appartement. Alle ramen werden ondertussen vernieuwd, nu is de badkamer aan de beurt. Dankzij de witte tegels en het grote raam (140 x 95 cm) is er aan licht geen gebrek. Maar dat kan niet gezegd worden van de opbergruimte. Die is er praktisch niet. Hetzelfde geldt voor de stopcontacten. Er is er slechts één, naast het wastafelmeubel, en dat werkt bovendien niet.

Het verlanglijstje

Het koppel wil graag kleur toevoegen aan de ruimte, via warme en natuurlijke materialen. Wat het sanitair betreft, mag het bad plaatsmaken voor een inloopdouche, al moet er wel rekening gehouden worden met kinderen in de toekomst. Eén wastafel volstaat, maar de spiegel erboven moet goed verlicht zijn. De radiator is ook aan vervanging toe. Tot slot zouden ze de nachthal mee willen laten profiteren van het overvloedige daglicht in de badkamer. Die is nu vrij somber.

Ontwerp van Isabel Gómez Interiors 

De eigenaars willen een ruime en warme badkamer met voldoende opbergruimte. Daarom hebben we besloten het bad te liquideren en te vervangen door een inloopdouche over de volledige breedte van de ruimte, voor het raam.

Een volledig transparante douchewand laat het licht nog rijkelijk binnenvallen in de badkamer. Door de huidige badkamerdeur te vervangen door een glazen exemplaar met geribbeld mat glas in een zwarte stalen structuur, schijnt het licht zelfs door in de nachthal, terwijl je toch niet zomaar naar binnen kan kijken.

Het matzwart van de spiegel, het kraanwerk, de handdoekdroger... speelt in op de huidige trends en geeft de badkamer een hedendaagse look. Het zorgt eveneens voor wat weerwerk tegenover de poederroze tegels.

Voor de vloer viel de keuze op een gietvloer in hars, die doorloopt in de douche. Het is een harsvloer specifiek voor badkamers, dankzij de antislipeigenschappen.

Een wastafelmeubel op maat en schappen in bleek hout zorgen voor voldoende opbergruimte zonder dat er belangrijke centimeters verloren gaan. Het hout en de waskom op maat in terrazzo brengen extra warmte in de badkamer.

Opmerkelijk is de handdoekdroger. Die verwarmt niet alleen de ruimte, maar eveneens de handdoeken in de radiator. Wanneer je ze niet gebruikt, hangen ze dus ook niet in de weg.

Tot slot nog een leuk detail: boven de spiegel hangt de Vibia Palma-wandlamp met plantenbak. Zo halen we de natuur ook een beetje binnen.

Budget*

 • Afbraak- en afvoerkosten: 1.200 euro
 • Sanitair en elektriciteit: 1.550 euro
 • Pleister- en schilderwerken: 740 euro
 • Vibia-armatuur: 1.279 euro
 • Spots (matzwart): 760 euro
 • Metrotegels: 950 euro
 • Epoxy gietvloer (vloer en wand): 1.700 euro
 • Meubel op maat: 3.880 euro
 • Waskom en douchenis in terrazzo: 1.400 euro
 • Douche (incl. mengkraan, douchekop, afvoer en sifon): 1.294 euro
 • Handdoekdroger: 2.469 euro
  Totaal: 17.222 euro

* Prijzen incl. levering en plaatsing, excl. btw en ereloon. Douchewand en glazen deur niet inbegrepen.

Ontwerp: Isabel Gómez Interiors - www.isabelgomezinteriors.com
Ontdek de twee andere ontwerpen van Olivier Degueldre (AVAP Studio) en StudioSinc.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Wellnessproducten
Wellnessproducten

Ondanks alle modes, trends en hypes heeft wellness zich ontwikkeld tot een duurzaam en serieus te nemen deel van ons leven. Uit het Engelse woord voor...

Lees meer
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de ...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken