Zwembad plaatsen voor de zomer: welke stappen onderneem je best nu al?

De zomer komt stilaan dichterbij. Daarmee stijgt de vraag naar zwembaden weer, waardoor de wachttijden kunnen oplopen. Vergeet dus niet om tijdig stappen te ondernemen voor het plaatsen van jouw zwembad. Lees hier wat je alvast kunt doen om in de zomer te genieten van jouw zwemparadijs.

Ga eerst na of er al dan niet een vergunning nodig is voor je plan. Als dat in orde is, neem je best contact op met een zwembadbouwer en bespreek je welke mogelijkheden er zijn. Vraag verschillende prijsoffertes aan en bepaal welk zwembadtype voor jou ideaal is. 

Als je nu denkt, een zwembad past nooit in mijn tuin, dan heb je het mis. Bekijk tal van mogelijkheden voor een zwembad in een kleine buitenruimte.

Voorbereiding plaatsing zwembad

Zelf kan je ook al wat voorbereidend werk doen, zoals bijvoorbeeld de locatie bepalen van het zwembad. Hierbij zorg je best dat de ligging zich zo dicht mogelijk bij water- en elektrische voorzieningen bevindt. Heb je het voorstel van de zwembadbouwer goedgekeurd? Dan kun je beginnen met het uitzetten van de afmetingen en eventueel al starten met de graafwerken. Let wel op als je zelf wil gaan graven. Het is een arbeidsintensieve klus die de nodige expertise vraagt. Het zwembad moet perfect waterpas worden geplaatst. Als je te veel grond uitgraaft, heb je meer stabilisé nodig bij de plaatsing en dat verhoogt het kostenplaatje.

Zwembad plaatsen in de tuin

Nadat jouw zwembad geproduceerd en nagekeken is, kan het plaatsen beginnen. Eerst wordt het zwembad uitgegraven (als je dit zelf nog niet hebt gedaan), vervolgens worden de funderingen geplaatst en wordt je zwembad gepositioneerd en afgewerkt. Belangrijk daarbij is de keuze van je boordsteen. Denk daar goed over na.

Staat alles waterpas? Dan zorgen de technische medewerkers dat jouw zwembad klaar is voor gebruik. Daarna rest er enkel nog het zwembad vullen en genieten maar!

Tip!
Denk ook aan andere mogelijkheden zoals een zwemcontainer. Dit is een snellere en goedkopere oplossing. De zwemcontainer bestaat doorgaans uit roestvrij staal en is voorzien van een zandfiltersysteem en warmtepomp.Meer weten over de zwemcontainer? Lees het hier.

Nog aan het twijfelen of je nu wel een zwembad moet aanschaffen? Bekijk hier hoe betaalbaar het plaatsen en onderhouden van een zwembad is. Toch te duur of te veel onderhoudswerk? Dan is de app Swimmy misschien wel de oplossing voor jou! Via Swimmy kun je bij jou in de buurt een zwembad huren, zo hoef je er zelf geen aan te schaffen. Benieuwd hoe dat precies werkt? Lees hier meer over het gebruik van de app.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
opendeurdag alert!
opendeurdag alert!

Het is weer zover, Leisure Pools Benelux opent de deuren op 25 maart voor iedereen die interesse heeft! Kom zeker eens langs en geniet van een feestelijk...

Lees meer
Cedral terrasplanken rond het zwembad: “Het warme loopgevoel van hout, maar zonder splinters”
Cedral terrasplanken rond het zwembad: “Het warme loopgevoel van hout, maar zonder splinters”

Toen Carmen en haar man een jaar in hun nieuwbouw in Heule woonden, was het tijd om de tuin en het zwembad onder handen te nemen. Een onderhoudsvriendelijk ...

Lees meer
De zomertrend van 2023: Antracietgrijze zwembaden
De zomertrend van 2023: Antracietgrijze zwembaden

De zomer van 2023 moet nog van start gaan, maar de trend voor deze zomer is al bekend want antracietgrijze zwembaden zijn enorm in aantrek. Er zijn diverse ...

Lees meer
Tuinaanleg, onderhoud en veel meer: vertrouw op een expert
Tuinaanleg, onderhoud en veel meer: vertrouw op een expert

Bij het onderhoud van je tuin komt heel wat kijken. Ook de aanleg van een nieuwe tuin vraagt kennis van zaken. En heb je al gedacht aan een omheining,...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken