Laat je inspireren op Batibouw 2023

Zes dagen lang, zes zones vol (ver)bouw- en wooninspiratie. Dat is Batibouw 2023. Van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart opent Brussels Expo haar deuren voor een nieuwe editie. 

Ontdek de Batibouw 2023-experience

Geraak jij nog wegwijs in de wereld van nieuwe materialen, nieuwe producten, nieuwe systemen en nieuwe bouwconcepten, …? De bouwsector ondergaat spectaculaire veranderingen als gevolg van de steeds strenger wordende energie- en milieuvoorschriften. Je goed laten informeren blijft dus belangrijk als je wil bouwen of renoveren. Batibouw brengt daarom weer tal van exposanten samen in verschillende zones en stippelt een heuse Batibouw-experience uit. Een overzicht!

Batibouw Academy

Deze zone (Paleis 5) staat volledig in het teken van seminars, conferenties, demo’s en workshops. Van hulp bij een renovatie tot het juiste gebruik van interieurkleuren en texturen. Heel wat professionals geven jou hun beste tips & tricks. Deelname aan een sessie is gratis, maar maak wel online een afspraak.

Matchmaking zone

Stel je je vragen liever one-to-one aan een professional? Dan kan je een afspraak inboeken voor een individuele afspraak in de matchmaking zone (Paleis 5). Er staan twaalf experts en adviseurs klaar, die je kunnen helpen met jouw projectvragen.

Energy solutions 

Zonnepanelen, warmtepompen, domotica, … In deze zone (Paleis 7) draait alles rond energie. Check hoe je jouw energieverbruik kan optimaliseren en laat je adviseren door de aanwezige energie-experts.

Kitchen Xperience

De keuken is meer dan ooit het hart van onze woning. Zo ook in Paleis 11, waar je de nieuwste keukentoestellen, -materialen, - kleuren en keukenopstellingen kan ontdekken. De grote keukenmerken tonen er hun nieuwste keukens en stellen in de Kitchen Xperience huishoudelijke apparaten tentoon.

Cooking Theatre

Heb je van al dat keukenmoois honger gekregen? Laat je dan inspireren in het Cooking Theatre. Van showcooking tot culinaire demonstraties door enkele chefs.  

Flex Living

Deze zone in de patio presenteert alternatieven voor traditionele huisvesting. Denk bijvoorbeeld aan containerwoningen, tiny houses, maar ook huisuitbreidingen naar de tuin. 

Duurzaamheid als centrale thema van Batibouw 2023

Naast de verschillende inspiratiezones wil Batibouw voornamelijk de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in de huidige context. Duurzaamheid is dan ook het centrale thema. Frédéric Devos, directeur Batibouw: “Gezien de huidige energiesituatie en de voortdurende technologische veranderingen, wil Batibouw meer dan ooit het referentiepunt zijn om oplossingen te vinden en de nodige adviezen te krijgen over bouw en renovatie (van energiebesparing tot interieurinrichting). Daarom worden er zes advieszones gecreëerd in de verschillende paleizen van Brussels Expo.” 

Batibouw 2023 goes green
Batibouw doet mee aan het Net Zero Carbon Events-programma. Zo beslisten ze niet enkel om de duur van de beurs in te korten naar zes dagen. Maar kiezen ze ook bewust voor minder materialen voor eenmalig gebruik, minder verlichting en een vermindering van de verwarming. Bovendien worden exposanten die bij de bouw van hun stand kiezen voor de duurzame aanpak, daarvoor beloond.

Batibouw 2023 praktisch

  • Wanneer: van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023
  • Waar: Brussels Expo,  Belgiëplein 1, 1020 Brussel
  • Openingsuren: van 10 uur tot 19 uur
  • Nocturne: op donderdag 16 en vrijdag 17 maart tot 21u
  • Tickets: 15 euro
  • Meer info: www.batibouw.be

Benieuwd naar wat er allemaal op Batibouw te ontdekken valt? Onze woonexpert tipt alvast haar 7 favorieten van Batibouw 2023.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Stap voor stap naar een succesvolle renovatie: dit plan helpt je op weg
Stap voor stap naar een succesvolle renovatie: dit plan helpt je op weg

Je hebt een bestaande woning gekocht die je grondig wil renoveren. Voor je ook maar denkt aan die nieuwe keuken of badkamer, zal je eerst de ruwbouw in...

Lees meer
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Onze zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder...

Lees meer
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning
Laat je wand- en vloertegels matchen met de stijl en het karakter van je woning

De vloer in je leefruimte, keuken of inkomhal bepaalt de sfeer van je interieur. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs. Welke vloer draagt jouw...

Lees meer
Klassieke villa in houtskelet, Brasschaat
Klassieke villa in houtskelet, Brasschaat

De houtskeletbouw woning beschikt over 4 slaapkamers, 2 badkamers en een zolderkamer. De kwalitatieve woning voldoet aan de laatste energie- en...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken