Onze woonexpert tipt haar 7 favorieten van Batibouw 2023

14 maart opende Batibouw 2023 haar deuren. Zes dagen lang was Brussels Expo dé plek voor woon-, bouw- en verbouwinspiratie. Onze woonexpert tipt haar zeven favorieten.

1. Minimalistisch schuifraam ‘Miniline’

Wie op zoek is naar een strak, minimalistisch schuifraam kan zeker eens een bezoek brengen aan de stand van Aliplast. De Belgische fabrikant van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels, lanceert op Batibouw een nieuw type schuifraam: Miniline. 

Buiten wordt binnen door de slanke, onzichtbaar ingebouwde raamprofielen (18 mm) en de vlakke dorpel. Geen overstapje dus, waardoor je binnenvloer overvloeit in je terrasvloer. Voor een architecturaal effect kan je kiezen voor de open hoek-oplossing. Met Miniline is een raampartij tot 4 meter hoogte mogelijk. De aluminium raamprofielen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en qua afwerking heb je de keuze tussen mat, glanzend en structuurlak. Je kan zelfs opteren voor bicolor ramen, waarbij je raamprofiel binnen een andere kleur heeft dan buiten. Zo kan je Miniline schuiframen optimaal aanpassen aan jouw woning.

Meer info: www.aliplast.be

2. Nieuwe ventilatiesystemen van DUCO 

Een gezond en natuurlijk binnenklimaat is natuurlijk belangrijk voor je woning of appartement. Daarom zet DUCO, producent van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, twee energiezuinige ventilatiesystemen in de kijker op Batibouw: de DucoBox Focus voor ventilatiesysteem C en de DucoBox Energy Comfort Plus voor ventilatiesysteem D. Beide toestellen voldoen aan de strenge EPB-normen en beantwoorden aan de hoge installatie-eisen voor ventilatiesystemen. Zo kan je deze twee totaalsystemen makkelijk integreren in jouw bouw- of verbouwproject. 

Daarnaast werken deze ventilatiesystemen volgens vraag- en zonesturing. Bij vraagsturing wordt enkel lucht toe- of afgevoerd als dat werkelijk nodig is. Dankzij intelligente CO2-en vochtsensoren wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Zo kan je op een duurzame manier vervuilde en/of vochtige lucht afvoeren in je woning.

Meer info: www.duco.eu

3. Vernieuwde Eco Hydro cv-kachel

Voor wie houdt van knisperend haardvuur en graag op een comfortabele en voordelige manier zijn huis verwarmt, komt DDG met een vernieuwde cv-kachel. Met de Eco Hydro kachel wil de Belgische producent van cv-kachels en -haarden ervoor zorgen dat je je woning op een zo efficiënt mogelijke manier kan verwarmen met hout.

Deze nieuwe, elegante lijn cv-kachels en -haarden houdt rekening met het type van woning. Voor nieuwbouw, die moet voldoen aan de strengste isolatienormen, is er de Eco Hydro low-energy. Voor bestaande woningen is de Eco Hydro high-energy erg geschikt. Goed om weten: dankzij houtvergassing draagt deze vernieuwde cv-kachel energielabel A+. Ze beantwoordt ook aan de Ecodesign 2022 milieunormen.

Meer info: www.ddg.be

4. Romantic XL-planken van Floorify

De looks van zacht eikenhout, maar de voordelen van vinyl. En dat in XL-formaat. Dat is de nieuwe Romantic collectie van het Belgische Floorify. De XL-planken van 2 meter zijn verkrijgbaar in vier eigentijdse kleuren: Petit Beurre, Parmesan, Skyfall en Frangipane. Alle XL-planken hebben een warme houtlook, inclusief elegante knopen en subtiele barsten. 

De Romantic-lijn kan je leggen in elke kamer van je woning. Want dat is het grote voordeel van vinyl: je kan vinyl ook in natte ruimtes leggen. Bovendien zijn de vloeren van Floorify gemaakt van rigide vinyl. Dat is vinyl met een stevige en watervaste kern zonder weekmakers. Dit type is makkelijker te plaatsen en vergt minder voorbereiding van de ondergrond.

Meer info: www.floorify.be

5. Geconnecteerde keukentoestellen van Samsung

Een slimme AI-oven die de oveninstellingen aanpast aan je gerechten. Een vaatwasser die je op afstand bedient. Een koelkast uitgerust met een camera, zodat je in de winkel kan checken of je nog genoeg eieren hebt. Samsung trekt volop de kaart van connectiviteit en duurzaamheid en gaat voor personaliseerbare toestellen. Maxime Parein, Head of Marketing bij Samsung: “Connectiviteit maakt nieuwe manieren van leven mogelijk. Onze producten zijn met elkaar verbonden via SmartThings en maken deel uit van je huishouden.”

Blikvanger is de Bespoke Serie 7-oven. Met de View Inside-functie van de oven kan je jouw gerechten overal in de gaten houden vanop jouw smartphone. Maar ook de oven aan- of uitzetten,  de oventemperatuur kiezen en de bereidingstijd instellen doe je gewoon vanop afstand. Handig!

Meer info: www.samsung.com

6. Inspiratiebox voor je badkamer

Nood aan inspiratie voor je nieuwe badkamer? Of wil je je bestaande badkamer een make-over geven? Dan vind je vast wel wat inspiratie voor je badkamer in de X2O-inspiratiebox. De badkamerspecialist werkte daarvoor samen met interieurarchitect Bart Appeltans. Hij geeft zijn visie op badkamerdesign en inspireert je op gebied van sanitaire toestellen, kleuren en badkameraccessoires. 

Wat dacht je van terrazzo in combinatie met zwart kraanwerk? Of liever een badkamer in steengrijs met ton-sur-ton accenten? Of toch liever zachte aardetinten, zoals terracotta eventueel gecombineerd met gouden details? Laat je inspireren.

Meer info: www.x2o.be

7. Tiny house Systimber Mini One

Een duurzaam, houten bijgebouw dat op twee dagen recht staat? Dat is de Mini One van tiny house-expert Systimber. Modulaire tiny houses winnen de laatste tijd enorm aan populariteit. Niet alleen als bijgebouw of office space, maar ook als woonst of zorgwoning. Het is een creatieve manier om op een beperkte ruimte zo aangenaam mogelijk te wonen. 

De tiny houses van nu hebben niet enkel een beperkte ecologische footprint, ze zien er ook erg stijlvol uit. De Mini One is er vanaf 9m², maar je kan zonder problemen extra ruimte toevoegen, zoals bijvoorbeeld een slaapzolder. De indeling van je Mini One kies je bovendien helemaal zelf.

Lees ook: Alles wat je moet weten over een tiny house

Meer info: www.systimber.com

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq
Breng je droombadkamer tot leven dankzij de onweerstaanbare voorwaarden van Facq

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Je maakt je er 's ochtends klaar, ontspant er na een lange werkdag en je verfrist je er voordat ...

Lees meer
Craft, een stukje Scandinavië in huis
Craft, een stukje Scandinavië in huis

In de badkamerreeks Craft van Desco is de Europese eik de hoofdrolspeler.

Lees meer
Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi
Transformeer jouw badkamer eenvoudig met de badkameroplossingen van Wedi

Klussen in de badkamer is een uitdagende taak om uit te voeren. Het is dan ook van groot belang dat je gebruik maakt van kwalitatieve materialen die je...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken