De voordelen van een stoomcabine of -douche

Vergeleken met een sauna werkt een stoomcabine, ook Turks bad of hammam genoemd, op een lagere temperatuur (ongeveer 45°C) en met een hoger vochtigheidspercentage (stoom).

Stoomcabine

Een stoomcabine dankt zijn weldoende werking aan het hydraterend effect, het afzetten van afvalstoffen en het stimuleren van de bloedsomloop. Voeg je er wat geurstoffen (vb. eucalyptus) aan toe? Dan zorgt de stoomcabine bovendien voor een verademing van de luchtwegen.

Stoomdouche

De stoomdouche is een variant op de stoomcabine die extra uitgerust is met een douchebak en kraanwerk. Zo heb je in één keer zowel een volwaardige douche- als stoomcabine. Zeker in een kleinere badkamer is dat een interessante twee-in-één oplossing. Stoomdouches bestaan in twee varianten: als inbouw- en als voorzetsysteem. Inbouwcabines, voor 1 of meerdere personen, worden ingebouwd en afgewerkt aan buitenkant met dezelfde materialen als de rest van de badkamer. Voorzetcabines monteer je tegen een al afgewerkte muur. De buitenkant van deze cabines is afgewerkt met acryl.

Opties

De stoomcabine is uitgevoerd in water- en warmtebestendige materialen, voornamelijk acryl. Je kan de cabine eventueel laten bezetten met wandtegels, marmer, mozaïek of ander steenmateriaal.

Kenmerken van stoomcabine en -douche
  • Werkt op lage temperatuur
  • Hydraterend effect
  • Plaatsbesparend: douche en stoomcabine in één

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media