De puzzelstukken van een kleine badkamer

Hoe haal je het maximale uit een kleine badkamer? Hoe tover je enkele vierkante meters om in iets groots? Door de puzzel juist te leggen. Deze opstelling toont in zes stappen hoe het moet.

1. Kies: douche en/of bad?

Vaak het eerste dat wijkt als de ruimte beperkt is: het bad. Kan je écht niet zonder? Ga dan voor de combinatie en kies een bad met grote bodemmaat. Heb je de pest aan douchegordijnen? Dan is een badscherm een mooi alternatief.

2. Ga voor glas

Glas is een dankbaar materiaal in kleine ruimtes. Een matte glazen deur creëert ruimte, zorgt voor extra lichtinval en garandeert toch privacy. Met een schuifdeur ga je nog compacter, want zo spaar je een draaihoek uit.

3. Combineer waar kan

Twee in één: lavabo en opbergmeubel. De spiegel vergroot de ruimte en weerkaatst het licht. Nog meer opbergruimte nodig? Ga dan voor een spiegelkast.

4. Laat je meubels zweven

Geen staande meubels te bespeuren in deze badkameropstelling. Zwevende wandelementen maken je kamer groter. En maken poetsen makkelijker. Kies voor hoge, smalle kasten. Een alternatief voor de handdoekring: een handdoekradiator. Zo heb je een droger en verwarming in één.

5. Hangen of in de hoek

Een hangtoilet is natuurlijk een mogelijkheid, maar deze badkamer toont dat je ook met een staand toilet ruimte wint. Gouden tip: haal het maximale uit je hoeken!

6. Hou het licht

Ga voor lichte kleuren, vermijd donker en druk. De witte muren doen deze badkamer groter lijken, terwijl de groene accenten het geheel toch een warm gevoel geven. Let ook op het grote formaat van de wandtegels in de douche. Kleine mozaïektegels zouden druk overkomen.

Op zoek naar nog meer tips?

Zo pakten twee Livios-lezers het aan:

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media