livios logo

Badkamer - Batibouw 2010

Duscholux - Paleis 7, stand 113

Bad en douche in één

Greetje Martens

Foto Duscholux Belgium NV
  

Grote badkamerdromen, maar een kleine badkamer? Dan brengt de Piccolo Step-in van Duscholux raad. Deze nieuwigheid combineert een comfortabele badkuip met een ruime douche. Door de wegneembare deur kan je makkelijk een instapdouche creëren. In gesloten toestand zorgt de deur voor een waterdichte afsluiting, zodat je zorgeloos een bad kunt nemen.

De verplaatsbare deur is gemaakt van trendy, transparant materiaal en neemt langs de binnenkant geen ruimte in als je ze sluit. Je wint eigenlijk zelfs ruimte, want de deur kan dienen als handig legplankje.
Meer info op Duscholux

GROHE – Paleis 7, stand 211

Nieuwste generatie GROHE Rainshower® douches

Foto GROHE
  

Op Batibouw doen Icon, Solo en Eco handdouches, hun intrede.
De handdouches zijn extra vlak, met een frisgroene sproeikop en een maanwitte greep. De gestroomlijnde vormen zijn gebaseerd op de drie elementen van het GROHE Design DNA - de cirkel, de ovaal en de hoek van 7°. De ringvorm van Rainshower® Icon is niet alleen een nieuw concept in badkamerstijl, alle sproeigaatjes zijn zo ingesteld dat ze de perfecte regendouche produceren. De brede Rainshower® Solo staat synoniem voor optimaal douchegenot.

Rainshower® Eco is ovaalvormig. Deze douche is ontworpen om te passen bij de vorm van het menselijk lichaam dat, van bovenaf bekeken, ovaalvormig is. Rainshower® Eco is een douche die uiterst efficiënt is in waterverbruik.
GROHE

Lindsey Pinnock, advertising

Foto GROHE
  

Win een Rainshower Next Generation

Tijdens Batibouw kan je op de stand van GROHE een deelnemen aan een wedstrijd waarmee je Rainshower Next Generation kan winnen.

Aquaconcept – Paleis 7, stand

Spiegelend doucheglas ‘Flatconcept Mirror’

Foto Aquaconcept
  

Aquaconcept lanceert op Batibouw de Flatconcept Mirror, een spectaculair doucheconcept waarvan de buitenste profielloze glaspartijen een spiegeleffect en een optische vergroting van de badkamer genereren.

Opperste discretie is gewaarborgd, want van buitenaf zie je enkel spiegelglas en enkel wie douchet, kijkt dwars door het glas heen. Ook ideaal in gezinssituaties waar meerdere personen soms tegelijk de badkamer gebruiken.

‘Flatconcept’ betekent overigens dat het glas en de scharnieren tussen de vaststaande en draaiende deurdelen naadloos in elkaar vloeien. ‘Flat’ wijst dan op de verzonken scharnieren in de glaspartij, mogelijk dankzij hightech lasertechnologie. Met enkele vlotte vegen van de spons kan je de hele glaspartij en scharnieren reinigen. Flatconcept kan geplaatst worden zonder profielen, of je kan de profielen zwevend voor de grote glaspartijen plaatsen. De volle glaspartij volgt altijd de contouren van de muur -zelfs al zijn die niet volledig loodrecht- omdat het veiligheidsglas schuin kan uitgefreesd worden.
Aquaconcept

Facq – Paleis 7, stand 311

Badkamers voor alle generaties

Foto Facq
  

Foto Facq
  

Dit jaar brengt Facq op Batibouw badkamers voor alle generaties. Niet alleen smaken en kleuren maar ook de verwachtingen op het gebied van comfort verschillen naargelang de leeftijd en de persoonlijkheid.

Voor elke generatie werden dan ook meerdere badkamers ontworpen en ingericht: Adolescenten (10-20 jaar), You & me (30-40 jaar) en de 50+. Daarnaast stelt Facq ook de nieuwigheden voor van zijn “Groene woning”, een concept waar liefhebbers van ecologische oplossingen mee bekend zijn. Of het nu gaat om condensatieketels die gecombineerd worden met zonne-energie, warmtepompen of verwarmingsregelpompen.
Facq

De Keyzer Group (Alke) – Paleis 7, stand 213

Nieuwe collectie badmeubelen ‘Comfortabel Genieten’

Foto ALKE badkamermeubelen
  

Alke pakt op Batibouw uit met een nieuwe collectie badkamermeubelen. Naast de lancering van een volledig nieuwe lijn, waaronder KENSINGTON en een ferme uitbreiding van het SQUARE-gamma, ontwikkelde Alke een reeks budgetvriendelijke schuifdeurspiegelkasten.

Tenslotte zijn er ook een aantal nieuwe productontwikkelingen, zoals led-verlichting in een aantal onderkasten en spiegelkasten en de toevoeging van de nieuwe kleur ‘hoogglans antraciet grijs’.
ALKE badkamermeubelen

X2O - Paleis 7, stand 101

Badkamertrends à volonté

Om de volwassenheid van het jonge winkelconcept van X2O in de verf te zetten, heeft X2O fors geïnvesteerd in een totaal vernieuwde stand.

Een bezoek aan deze stand zal je zeker een idee geven van de laatste nieuwe badkamertrends. Zo stelt X2O de nieuwe meubelreeksen Hampton en Belvédère van Balmani (exclusief verkrijgbaar bij X2O) voor. Het unieke aan deze badkamermeubelen is dat ze heel wat combinatiemogelijkheden bieden.
Meer info op X²O badkamers

Filiaalverantwoordelijke Schoten, Nico Wuyts

Foto X²O Badkamers
  

Pre-Batibouwactie!

Beslis je voor eind februari om een aankoop te doen bij X2O, dan kan dit wel erg voordelig. Bovenop de Batibouwcondities krijg je een extra bedankingskorting van 100 euro bij een aankoop vanaf 1000 euro (netto).

Floor and Furniture – Paleis 7, stand 511

Badkamermeubelen en handwassers

Foto Floor and furniture
  

F&F biedt een compleet gamma design badkamermeubelen. Deze badkamermeubelen zijn vervaardigd van duurzame materialen, zoals massieve Franse eik, eventueel aangevuld met andere materialen.

Een design badkamermeubel bepaalt in sterke mate de sfeer van de badkamer. Bij het ontwerp van de badkamermeubelen van F&F zijn vorm en functie met elkaar verbonden. De authentieke vormgeving en de natuurlijke elementen creëren rust en warmte. Zo ontstaat een subtiel gevoel van comfort en wellness.

Alle badkamermeubelen van F&F zijn afgewerkt met een hoogwaardige olie, waarvan je zelf de kleur kiest. Deze afwerking is onderhoudsvriendelijk en bewaart het natuurlijke karakter van de badkamermeubelen. Ze zijn perfect bestand tegen water.
Floor and furniture

Geberit - Paleis 7, stand 107

Toveren met installatiewanden

Yves Coolsaet

Foto Geberit nv
  

Met de Geberit sanitaire wanden kan je een badkamer naar eigen inzicht indelen. Je plaatst de sanitaire toestellen precies waar jij ze wilt hebben, zonder dat er ook maar iets van de leidingen te zien is.

De structuur is snel en makkelijk te monteren en voorzien van alle bevestigingspunten voor de sanitaire toestellen. Als voorwand, in tussenwanden of gecombineerd, sneller dan met een Geberti installatiesysteem kan je een badkamerinstallatie nauwelijks realiseren. De bedeiningsplaat is ook de toegang tot het reservoir en het spoelsysteem, wat het onderhoud vergemakkelijkt.
Geberit nv

Duravit - Paleis 7, stand

“Inipi”, de eerste sauna van Duravit

Foto Duravit
  

“Inipi” betekent in de taal van de Lakota-indianen ‘u zweet’ of ook wel ‘zweethut’. Designgroep EOOS heeft uit deze oorspronkelijke zweethut inspiratie opgedaan voor een moderne designsauna voor Duravit.

De saunagang in de “Inipi”, begint met een steen, in de vorm van een afstandsbediening met display. Alle functies worden van daaruit bediend en kunnen per ‘steen’ individueel worden ingesteld. Daarnaast zorgen vooringestelde scenario’s voor afwisseling.
Je krijgt niks te zien van de techniek die achter deze complexe functies steekt. Alles zit compleet achter een uittrekbaar houten luik verborgen. Zo zijn de besturing, oven met beluchting en de verdamper altijd toegankelijk, maar nooit te zien.

De basis van de cabine is een kader uit hout, dat van voor en achter van glas is. De achterste glaswand, verandert in een lichtwand door een van onderaf stralende LED-verlichting. Inipi biedt voldoende plaats aan twee personen met een afmeting van 235x117 cm bij een hoogte van 222 cm, als ze solo staat. Het alternatief is “Inipi Ama”: een volwaardige douche, die aan het front of in de verlenging van beide zijden kan worden aangebracht.
Meer info op Duravit

Van Marcke - Paleis 7, stand 209

Recoh: warmterecuperatie uit douchewater

Maxim Debusschere

Foto Van Marcke
  

Van Marcke zet op Batibouw zijn warmteterugwinningssysteem Recoh in de kijker. Dit systeem recupereert de warmte van het douchewater, dat anders in de riolering terecht komt. Op deze manier kan je dus verschillende euro's besparen. Het is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw.

Er bestaan drie verschillende systemen. Zo is er de Recoh-tray douchebak. Een in de douchebak ingebouwde warmtewisselaar recupereert de warmte uit het afvalwater. Met de Recoh-vert douchepijp passeert het water al draaiend naar beneden toe, waar het via een dubbele scheiding zijn warmte afgeeft aan het koude toevoerwater. Het voorverwarmde water gaat zowel naar de douchemengkraan als naar de ketel daardoor kan de ketel op minder van 50% van zijn vermogen werken. Het derde systeem richt zich vooral op grote hoeveelheden warm water die verloren gaan in zwembaden, sporthallen, hotels... De Recoh-Multivert recupereert minstens 50% van de verloren gegane energie, maakt Van Marcke zich sterk.
Van Marcke

Re-Bath – Paleis 7, stand 403

Metamorfose voor de badkamer

Foto Re-Bath
  

Verbouwingen brengen stof, vuil en veel stress met zich mee… maar voor de renovatie van de badkamer kan de stress wel eens gedaan zijn. In primeur wordt het gepatenteerde concept Re-Bath op Batibouw voorgesteld, dat een antwoord biedt op alle nieuwbouw- en renovatievragen.

Of je nu de badkamer wil renoveren, of op zoek bent naar een snelle afwerking van een nieuwbouwbadkamer, Re-Bath klaart de klus in maximaal twee dagen zonder breekwerk, vuil of stof. Oud sanitair wordt vervangen door nieuw, vloeren en wanden worden bekleed met een krasbestendige en kleurvaste polymeerplaat die niet schimmelt.

Indien gewenst kunnen er ook nieuwe kranen worden geplaatst. Voor er aan het werk gegaan wordt, kan de badkamer worden gerestyled door een van de designers en interieurarchitecten waar Re-Bath mee samenwerkt, waarna de volledige plaatsing en afwerking door Re-Bath Benelux wordt verzorgd. Doordat alles door één firma in orde gebracht wordt, blijft het overzichtelijk en is er ook maar één offerte. Bovendien geeft het bedrijf levenslange garantie.
Meer info op Re-Bath

Acte de présence van Filip Deslee + unieke batibouwactie

Re-Bath mag binnenhuisarchitect Filip Deslee als eregast op Batibouw op zondag 28 februari 2010 van 11-13u. De creatieve, inspirerende aanpak van Filip Deslee was precies wat Re-Bath Europe zocht voor de lancering van de Europese lijn. Tijdens zijn acte de présence op Batibouw zal Deslee meer toelichting geven bij zijn ontwerpen.

Ter gelegenheid van Batibouw houdt Re-Bath ook een unieke actie: wie tijdens de dagen van de beurs intekent om door Re-Bath zijn/haar badkamer te laten opfrissen, renoveren of afwerken (in geval van nieuwbouw), maakt kans om zijn badkamer terugbetaald te krijgen.

Er wordt een badkamer uitgereikt t.w.v. 5000 euro voor nieuwe klanten die intekenen vanaf 25 februari t/m 31 april 2010.

Villeroy & Boch - Paleis , stand

Omnia GreenGain: mijlpaal op gebied van waterverbruik

Foto Villeroy & Boch
  

Omnia GreenGain van Villeroy & Boch is het eerste hangtoilet met slechts 3,5 liter water per spoelbeurt, een besparing van maar liefst 40 % per spoelbeurt bij een normaal spoelvolume. Als je in het dubbele spoelsysteem voor het lagere spoelvolume kiest, verbruikt het toilet slechts 2 liter water per spoelbeurt. Interessant voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het ontwerp van Omnia GreenGain is gebaseerd op de productlijn Omnia architectura. Het toilet heeft een hydromechanisch geoptimaliseerd, tijdloos ontwerp dat met de drie waterinlaten zorgt voor een uitmuntend doorspoelresultaat.
Het toilet is even eenvoudig te plaatsen als traditionele modellen. In samenwerking met Viega is voor Omnia GreenGain een inbouwsysteem ontwikkeld. Dit bestaat uit een compleet bevestigingssysteem met installatieframes, een waterdistributeur en een geoptimaliseerde stortbak met dubbele spoelfunctie. De installatie vindt plaats met DN 90/80-leidingen (System II) en voldoet aan de Europese norm EN 12056.
Meer info op Villeroy & Boch

Hydrostop Europe – Paleis 7, stand 529

Designbad Lavasca in première

Foto Hydrostop Europe
  

Heb je het helemaal gehad met die standaardvormen van ligbaden? Dat overkwam ontwerper Matteo Thun uit Zuid-Tirol. Hij keerde terug naar de natuur en maakte Lavasca, een stabiel, eivormig bad. Het bad wordt geproduceerd door de Italiaanse fabrikant Rapsel.

Het bad is gemaakt van het nieuwe materiaal Duralmond. Dat is een samenstelling van kunsthars met amandelen. Hierdoor weegt het bad slechts 60 kilo. Het bad heeft een buitenmaat van 2 bij 1,10 m en is op het diepste punt 71 cm. Omdat het bad relatief licht is, kun je het makkelijk zelf in je woning monteren. Verder presenteert Rapsel de douche Cobra in roestvrij staal en de wastafel Vision met verlichting.
Meer info op Hydrostop Europe

Dedecker - Paleis 7, stand 417

Antara: nieuwe modulaire badkamerlijn

Foto Dedecker
  

Zoals het voor een modulair systeem past, kan je de verschillende elementen van de nieuwe badkamerlijn Antara onderling combineren tot een badkamerinrichting die aansluit bij je wensen en beschikbare ruimte.

Centraal in deze serie staat een laag kastelement op zithoogte. De lage ladenkast is tussen 60 en 120 cm breed, 45 cm hoog en perfect op zithoogte. Het meubel koppelt zitcomfort aan praktisch en ergonomisch opbergcomfort.

Antara is gemaakt uit plaatmateriaal en is beschikbaar in 11 effen kleuren, 10 gladde houtprints en 14 houtprints met een duidelijke oppervlaktestructuur. De wastafelmodule bestaat uit een witte gietmassa van kwarts en hars, is amper 15 mm dik en onderhoudsvriendelijk.

De aanbevolen verkoopprijs van Antara begint vanaf 1.400 euro, exclusief btw. Voor deze prijs heb je een wastafelkast met wasbekken, een kolomkast en een spiegel met geïntegreerde tl-verlichting en ledoogschakelaar.
Meer info op Dedecker

Cal Spas – Paleis 9, stand 228

Cal Spas lanceert de iSpa™

Foto Cal Spas
  

Cal Spas lanceert op Batibouw de iSpa voor het grote publiek. Dit nieuwe massagebad is gemaakt voor twee en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

De iSpa is stijlvol en modern, eenvoudig te installeren, te onderhouden en te gebruiken. Door zijn compacte afmetingen past hij zowat overal, en dat voor 3.990 euro inclusief btw en levering aan huis. De iSpa beschikt over 18 strategisch geplaatste RVS jets in een ergonomisch gevormde kuip.

Met zijn compact design van 211x109x79cm past hij door de meeste deuren. Het eenvoudige bedieningspaneel maakt de iSpa gemakkelijk in gebruik en de antibacteriële filter zorgt voor een moeiteloos onderhoud en helder water.
Meer info op Cal Spas


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/badkamerinrichting/badkamer-batibouw-2010/