livios logo

Een badkamer op nog geen 5 m²... Straf!

kleine badkamer annick dausy bad douche lavabo wc

Elke centimeter van de badkamer is optimaal benut met een doordachte indeling. Zo was er zelfs plaats voor een bad én douche!

Foto Livios
  

Dat je aan enkele vierkante meters al genoeg hebt voor een praktische, rustgevende badkamer, bewijst de familie Kasongo-Dausy uit Wijnegem. Zij wisten elke centimeter optimaal te benutten met een doordachte indeling en creatieve opbergoplossing van Van Marcke. Zo was er zelfs plaats voor een bad én douche!

Gerenoveerde rijwoning

kleine badkamer annick dausy bad douche lavabo wc

Annick Dausy: "De belangrijkste voorwaarde voor de nieuwe badkamer was dat we de ruimte samen als gezin konden gebruiken."

Foto Livios
  

Op een boogscheut van het Shopping Center wonen Annick en Serge in een gerenoveerde rijwoonst met hun tweeling Romi en Zoë van drie jaar oud en zoontje Maxwell van negen maanden. "In november 2010 trokken we hier in", vertelt Annick. "De woning was toen al gerenoveerd, maar we hebben zelf nog bijkomende verbouwingswerken uitgevoerd."

Groot schuifraam

De achtergevel werd opengetrokken naar de tuin toe met een groot schuifraam. Ook het toilet met aangrenzende berging en de tegelvloer op het gelijkvloers moesten eraan geloven. Waar oorspronkelijk het toilet en de berging stonden, is nu een ingebouwde kast. Dat heeft de leefruimte enorm vergroot. Overal ligt parket.

Complete make-over

kleine badkamer annick dausy bad douche lavabo wc

Grootste troef is de dubbele lavabo. Zo moeten Annick en Serge 's ochtends niet meer op elkaar wachten.

Foto Livios
  

Onlangs kreeg de badkamer op de eerste verdieping een totale make-over. Het resultaat mag er zeker zijn. Annick toverde een onpraktische ruimte om in een functionele, relaxerende badkamer waar het hele gezin van kan genieten.

File aan de lavabo

"De badkamer was dringend aan vervanging toe. Het geschilderd bad begon af te bladderen en de oorspronkelijke indeling was niet comfortabel voor ons gezin." Door een ruimte een tijdje te gebruiken, merk je al snel wat de grootste pijnpunten zijn. "Er was bijvoorbeeld maar één lavabo en één kraan, waardoor mijn man en ik ’s ochtends op elkaar moesten wachten om die te kunnen gebruiken. Niet praktisch dus."

Voor het hele gezin

kleine badkamer annick dausy bad douche lavabo wc

De wc beneden werd weggenomen, dus die moest nu ook in de badkamer komen.

Foto Livios
  

Annick heeft altijd een voorliefde gehad voor interieurarchitectuur. Dat kwam goed van pas bij het maken van een ontwerp voor de nieuwe badkamer. "Op een ruimte van 2,7 bij 1,8 meter had ik een bad, douche, twee wastafels met elk een eigen kraan en een handdoekradiator ingepland. De wc beneden werd weggenomen, dus die moest nu ook in de badkamer komen. De belangrijkste voorwaarde was dat we de ruimte samen als gezin konden gebruiken."

Ruimtebesparend meubel

kleine badkamer annick dausy bad douche lavabo wc

Het koppel koos bewust voor een meubel met lades in plaats van kasten.

Foto Livios
  

Het koppel trok naar Van Marcke met hun plan. "Daar hebben ze ons goed bijgestaan bij de keuze van het meubel. Het moest smal en ondiep zijn om ruimte te besparen. Voor het materiaal hadden we niet meteen een voorkeur, maar we zijn erg tevreden met de uiteindelijke keuze voor hout. We zijn ook bewust gegaan voor lades met een drukmechanisme in plaats van kasten."

Schuifwand

De badkamer heeft verder geen traditionele deur, maar een glazen schuifwand. Een slimme oplossing, die het daglicht van in de badkamer tot diep in de gang laat doordringen.

Doe jij nog beter?

Is deze badkamer in vergelijking met die van jou een uitgestrekte ruimte? Spring jij nog creatiever om met minder vierkante meters? Bewijs het dan! Mail naar redactie@livios.be of post je foto's op ons forum!

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/badkamerinrichting/een-badkamer-op-nog-geen-5-m2-straf/