livios logo

Wat kost een douchetoilet?

Je hebt vast al gehoord van de nieuwe trend die vanuit Japan komt aanwaaien: het douchetoilet. Wat dat precies is? Het woord zegt het eigenlijk zelf: je gaat naar het toilet en doet je ding. Maar vanaf dan neemt het toilet het van je over en hoef je niets meer te doen. Met een waterstraal spoelt het toilet je proper waarna een droger je droog blaast. Lekker gemakkelijk dus, maar wat kost het?

“Eigenlijk bestaat een douchetoilet al heel lang. Denk maar aan het bidet, een soort wasbak die je ook vandaag nog naast heel wat toiletten ziet staan."


  

“Voor wie echte wc-wellness wil, kan de prijs voor zijn douchetoilet oplopen tot wel 4.300 euro exclusief btw. Je toilet is dan wel voorzien van allerlei snufjes."

Foto Lambrechts NV
  

Een douchetoilet is zonder twijfel hygiënischer dan een standaard toilet met toiletpapier. Bovendien maakt het voor sommigen het toiletbezoek een pak gemakkelijker.  Denk maar aan mensen die minder mobiel zijn en niet meer zelfstandig naar het toilet kunnen. Kim Goossens van Lambrechts geeft meer uitleg over het prijskaartje.

Bidet: vanaf 280 euro excl. btw

“Eigenlijk bestaat een douchetoilet al heel lang”, vertelt Kim. “Denk maar aan het bidet, een soort wasbak die je ook vandaag nog naast heel wat toiletten ziet staan.  En ging je ooit op vakantie in een Arabisch land, dan zag je vast al eens zo’n waterslangetje naast het toilet hangen of zelfs een sproeiertje in het toilet.”

Zo’n waterslang of sproeiertje in het toilet kan je de dag van vandaag nog steeds kopen. “Daarvoor begin je te tellen op ongeveer 280 euro exclusief btw”, klinkt het. “Een nadeel is wel dat je dan spoelt met koud water. En zo’n sproeiertje in het toilet wordt snel vuil. ”

Opzet douchetoilet: vanaf 600 euro excl. btw

Een stapje dichter bij het échte douchetoilet is er eentje in de vorm van een ‘opzetwc-bril’. “Dit is ideaal voor mensen die een douchetoilet willen, maar niet heel hun toestel willen vervangen”, weet Kim. “Het enige wat je nog moet installeren, is een stroom- en watervoorziening.”

“Zo’n zitje past op 70  % van de bestaande toiletten. En ook niet onbelangrijk: het kost geen stukken van mensen. Vanaf 600 euro exclusief btw upgrade je je bestaande toilet al tot een douchetoilet.”

Volledige toestel: rond 2.350 euro excl. btw

“Het prijskaartje van je douchetoilet wordt bepaald door het design en de functies. Ons meest gevraagde model kost 2.350 euro, maar komt zonder droogfunctie. Je kiest natuurlijk zelf hoe ver je hier in gaat en welke functies je wil integreren.”

“Voor wie echte wc-wellness wil, kan de prijs voor zijn douchetoilet oplopen tot wel 4.300 euro exclusief btw.  Je toilet is dan wel voorzien van allerlei snufjes. Denk maar aan een toiletdeksel dat vanzelf omhoog gaat, een waterstraal die je zowel in kracht als temperatuur kan aanpassen, een afzuigsysteem voor de geurtjes of zelfs een verwarmde toiletbril.” 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/badkamerinrichting/wat-kost-een-douchetoilet/