Wat kost een keramische wastafel?

Je badkamer pimpen met een nieuwe wastafel? Dan is de kans groot dat je heel wat keramiek tegenkomt tijdens je zoektocht. Dit is en blijft een populair product in de badkamer. Maar hoeveel betaal je hiervoor? We vroegen het aan Steve Souverijns, marketing manager bij Duravit.

Van 76 tot 685 euro (excl. btw)

Je vindt ze in verschillende maten, vormen, systemen, … Van een standaard wastafel die je aan de muur hangt tot een waskom die je op een tablet plaatst. Maar wat bepaalt precies de prijs? Want een hanglavabo kan evenveel kosten als een waskom.

Materiaal en design spelen de belangrijkste rol. “We gaan hier uit van een keramische wastafel met een standaardbreedte van 60 à 65 cm. Afhankelijk van design en type schommelt de prijs bij ons tussen 76 en 685 euro, exclusief kraanwerk”, vertelt Steve.

Duurzaamheid en design

“Standaard kennen we keramiek in de vorm van porselein. We werken ook met een tweede soort keramiek dat meer slagvast en stootvast is. Hier betaal je uiteraard iets meer voor.”

"Hoe specialer de vormgeving, hoe hoger de productiekost. Dus hoe duurder de wastafel. Zo zijn bijvoorbeeld lavabo’s met een dunne rand heel verfijnd en speciaal, maar het prijskaartje is iets hoger dan dat van een standaard lavabo."

Oppervlaktebehandeling

“Keramiek is op zich heel onderhoudsvriendelijk, ook omdat glazuur na het bakproces mechanisch onveranderbaar is. Daarbovenop kan je een aparte coating laten toevoegen. Een onzichtbare laag vult de gaatjes tussen de moleculen. Dit maakt het oppervlak nog gladder waardoor vuil minder kans krijgt om zich af te zetten.

Dit kost per wastafel 83 euro extra. Dit is een optie die voornamelijk gekozen wordt bij duurdere exemplaren.”

Inbouw

De hierboven vermelde prijzen zijn brutoprijzen en hebben specifiek betrekking op een wastafel. Een waskom plaats je op een tablet. Wil je gaan voor een ingebouwde wastafel? Dan komt hier natuurlijk nog de meubel- en plaatsingsprijs bij.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media