livios logo

Uniek: badkamerkranen uit de 3D-printer

In de auto- en vliegtuigindustrie bestaat 3D-printtechnologie al langer. Maar vanaf nu kan je de techniek ook in je badkamer tegenkomen. GROHE is namelijk het eerste Europese sanitairmerk dat 3D-metaalgeprinte kranen produceert. De nieuwe kranen maken van een bezoekje aan de badkamer een unieke ervaring!

Foto GROHE
  

Foto GROHE
  

Foto GROHE
  

Foto GROHE
  

Met deze nieuwe 3D-technologie combineert GROHE de moderne hightech-technieken met het gekende vakmanschap. En het resultaat mag er zijn: de eerste twee collecties zien er haast uit als een optische illusie. “Een kraan is maar een kraan?” Think again! Een 3D-geprint exemplaar is sowieso de eyecatcher in jouw badkamer.

Esthetisch hoogtepunt

De twee 3D-collecties hebben elk hun eigen, specifieke kenmerken. De Atrio Icon 3D kranen vallen vooral op door hun ultradunne wanden. Het holle interieur maakt de Allure Brilliant kranen dan weer extra speciaal. De twee ontwerplijnen zijn het nieuwe paradepaardje van GROHE. Maar het blijft niet bij dit duo, ook andere ontwerpen zijn mogelijk.

Personaliseren

Volgens GROHE zijn er dankzij de 3D-metaalprinter geen grenzen meer, en kan je als klant je kraan nog zélf personaliseren. Ze worden namelijk in kleine hoeveelheden gemaakt. Daardoor blijft de oplage van de collectie ook maar beperkt tot enkele stuks per jaar, wat van elke kraan een uniek stuk maakt. 

 

Meer info: www.grohe.be 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/badkamermaterialen/uniek-badkamerkranen-uit-de-3d-printer/