livios logo

Welk materiaal voor vrijstaand bad in open lucht?

Vraag

Ik ga in het najaar een gelijkvloerse ruimte (ver)bouwen. Daarin komt een open patio van 3 meter op drie meter. En in die patio willen we een folietje doen: een vrijstaand bad plaatsen. In open lucht dus.

Nu ben ik op zoek naar het juiste materiaal: natuursteen, betonnen bad, bad in cold castle marble, solid surface... Het moet in ieder geval duurzaam zijn, een beetje tegen rechtstreeks zonlicht/regen en buitenlucht kunnen... Prijs is secundair. Ik vind nergens informatie over het feit of die genoemde materialen in een vrijstaand bad aan die condities kunnen voldoen of niet. Kan u me helpen?

Antwoord

Door de plaatsing in de patio is de bescherming tegen extreme koude wel in orde, stenen zullen daar echt niet uit de grond vriezen. Beton en natuursteen kunnen best wel tegen een temperatuurschokje en de metalen badkuipen in talloze weides bewijzen al tientallen jaren hun degelijkheid.

Het probleem zal zich eerder situeren bij het kraanwerk en de bijhorende leidingen: daar een elegante vorstbescherming voor vinden zal iets meer vindingrijkheid vereisen. Er zijn niet zoveel negatieve graden nodig om hieraan vorstschade te veroorzaken. Alleszins wel een plezant idee, een vrijstaand bad in open lucht!

9 dingen die je moet weten over badkamermaterialen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/badkamermaterialen/vraag/36993/welk-materiaal-voor-vrijstaand-bad-in-open-lucht/