Antwerpenaren hebben het vaakst seks onder de douche: onderzoek polst naar wasrituelen van de Belg

Iedereen heeft zijn favoriete manier om te douchen. Sanitairfabrikant Grohe en onderzoeksbureau iVOX polsten bij 1.150 Belgen naar hun gewoontes en voorkeuren onder de douche. En dat levert verrassende resultaten op. Wie is…

De vuilste?

De overgrote meerderheid van de Belgen neemt dagelijks of meerdere keren per week een douche. Maar niet iedereen heeft daar nood aan. 12% geeft aan dat één douchebeurt om de zeven dagen genoeg is of laat de douche zelfs helemaal links liggen. Vooral Vlaams-Brabanders en West-Vlamingen kunnen het langst zonder douchebeurt. Brusselaars en Luikenaars draaien de kraan het vaakst open.

De luidste?

Vrouwen overklassen mannen als het op zingen onder de douche aankomt. Een op de vier vrouwen gooit de keel maar al te graag open. Bij de mannen is dat maar 17%.

De snelste?

Wij Belgen douchen gemiddeld tien minuten lang. Amper drie op de tien staan vijf minuten of minder onder de douche. Jongeren en alleenstaanden blijven liever wat langer onder het water staan, zij douchen gemiddeld een minuutje langer dan 55-plussers of mensen die samenwonen of getrouwd zijn.

Een op de zes Belgen heeft nu en dan seks onder de douche. 15% van de Antwerpenaren en Vlaams-Brabanders doen het er zelfs meerdere keren per maand.

Foto: Getty Images  

 

De coolste?

Wie haat het niet wanneer het water plots ijskoud wordt? Het blijkt ook de grootste irritatie te zijn onder de Belgen: een op de vier rilt alleen al van de gedachte. Een koude badkamer (ontdek hier hou je dit absoluut vermijdt!) na het douchen (18%), lichaamsharen in het doucheputje (14%) en traag opwarmend water (14%) vervolledigen het lijstje der irritaties.

Opvallend: 55-plussers zetten de douche minder warm dan hun jongere medemens: bij amper 15% staat het water warmer dan 37°C. Bij jongeren onder de 35 jaar loopt dat cijfer al op tot 29%. In het algemeen nemen vrouwen een warmere douchen dan mannen.

De stoutste?

Een op de zes Belgen heeft nu en dan seks onder de douche. 15% van de Antwerpenaren en Vlaams-Brabanders doen het er zelfs meerdere keren per maand. Van alle Vlamingen zijn Antwerpenaren het vaakst seksueel actief onder de douche. Daarna komen in aflopende volgorde de Oost-Vlamingen, West-Vlamingen, Brusselaars, Limburgers en Vlaams-Brabanders.

De favoriete bekende douchepartner?

Als je één bekende Vlaming mocht kiezen om een keertje mee te douchen, wie zou dat dan zijn? Populairste douchebuddies onder de deelnemers van het onderzoek zijn… acteur Matthias Schoenaerts en voormalig Miss België Véronique De Kock.

Welk type ben jij onder de douche? Doe zelf de test!

Nog enkele interessante weetjes

  • Negen op de tien Belgen heeft een douche in huis, zeven op de tien een bad;
  • Een derde scheert zich onder douche, een op de acht poetst er de tanden;
  • De helft van de Belgen neemt een douche bij het opstaan. Een kwart frist zich liever nog wat op voor het slapengaan. Amper een op de vijf geeft aan “wel eens te douchen” na het sporten.
  • 56% vindt dat genieten en spaarzaam douchen gerust samen kan. Jongeren lijken minder stil te staan bij waterverbruik dan ouderen. Hoe bespaar je water in de badkamer?
  • 42% zet de kraan uit tijdens het inzepen. 63% laat het water eerst warm worden voor ze eronder gaan staan. 

 

Producten

Je badkamer wordt een nieuwe ruimte met het slimme wandbekledingssysteem PanElle

Facq

Je badkamer wordt een nieuwe ruimte met het slimme wandbekledingssysteem PanElle

Waaraan moet u denken bij het kiezen voor glas in uw badkamer?

Saint-Gobain Building Glass

Waaraan moet u denken bij het kiezen voor glas in uw badkamer?

Levenslang wonen in de badkamer: rolstoeltoegankelijke douchevloer

Eauplus

Levenslang wonen in de badkamer: rolstoeltoegankelijke douchevloer

Top Showerpoint - afvoerput voor de sanitaire ruimte

ACO Douche

Top Showerpoint - afvoerput voor de sanitaire ruimte

Van compacte cabines tot majestueuze inloopdouches

X²O Badkamers

Van compacte cabines tot majestueuze inloopdouches

Nexsys - een geheel revolutionair concept

Kaldewei

Nexsys - een geheel revolutionair concept